(P) Escapadă la shopping pe insula Thassos

Se spune că pasiunea femeilor este shopping-ul, și cum să nu fie… Dacă tânjești după momente unice în vacanță, în care să îmbini obiceiul tău preferat cu relaxarea pe plaje de poveste, ar trebui să iei în calcul o vacanță pe insula de smarald.

Thassos

Când vine vorba de shopping intensiv, trebuie să știi că nucleul este Limenas, capitala insulei Thassos, unde întâlnești o mulțime de magazine atât în centrul orașului, cât și în cosmopolitul port.

Suveniruri și cadouri pentru cei dragi nu vei găsi doar aici, dar și pe drumul care te conduce în această capitală elegantă. Vei zări o sumedenie de comercianți care și-au expus pe tarabele improvizate tot felul de … amintiri. Cum ar fi mirodenii, miere, ulei de măsline, suveniruri sculptate în lemn de măslin, ceramică pictată manual sau tot felul de obiecte lucrate în sticlă. Dacă te oprești să arunci un ochi la ele, vei fi uimit de prețurile mici pe care le practică comercianții.

În Limenas, bazarul se întinde de-a lungul portului, fiind chiar paralel cu acesta. Din bazarul cu străduțe lăturalnice nu lipsesc magazinele cochete unde se vând bijuterii lucrate manual, icoane în lemn de pin și măslin, obiectele de uz vestimentar sau casnic, dulcețurile sau băuturile alcoolice în sticle de diverse forme care atrag cumpărătorii precum un magnet.

Dacă ești genul de turist în căutarea produselor cu etichetă, găsești și câteva magazine de fițe în centrul capitalei insulei. Bineînțeles, prețurile sunt ceva mai mari decât în alte orașe europene, însă produsele sunt variate și de o calitate înaltă, așa că ai de unde alege. Produse tradiționale vei găsi pe întreaga insulă, fie de la localnici, fie din magazinele de specialitate.

de Mădălina Isar

Sejur Thassos 

Hotel Aeria 3*- de la 174 euro/persoană, 7 nopți de cazare cu demipensiune, transport individual, asistență turistică. Detalii pe www.christiantour.ro,  sau la telefon 021.270.00.99.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber