(P) Două stațiuni bulgărești mai puțin cunoscute, dar cu un farmec aparte

Dacă Sunny Beach și Nisipurile de Aur sunt nucleul vieții de noapte și al evenimentelor culturale și mondene din Bulgaria, Primorsko, Sinemorets, Kiten sau Albena sunt adevărate oaze de relaxare pentru turiști, binecuvântate cu peisaje pitorești, plaje idilice cu nisip moale ca mătasea și pajiști verzi.

Bulgaria

O escapadă pe litoralul bulgăresc alături de cei dragi este întotdeauna bine-venită, mai ales dacă vrei să descoperi locuri noi mai puțin promovate, dar care au un farmec aparte și dispun de o mulțime de facilități de petrecere a timpului liber.

Primorsko este un orășel construit pe o limbă de pământ între Golful Stamopolo și Devil`s Bay și se mândrește cu două plaje lungi cu nisip auriu împrejmuite de o zonă stâncoasă învelită în vegetație luxuriantă și pini care ajung până aproape de coastă.

Aici marea are nuanțe de albastru-călimară, intrarea în apă este treptată, iar valurile mici, ceea ce face ca acest loc să fie perfect pentru vacanțele în familie cu copii, sau pentru sejururile liniștite la malul mării.

Orașul are o istorie lungă și frumoasă, iar în urma săpăturilor arheologice au fost descoperite vestigii închinate zeilor, ustensile vechi și sculpturi în piatră, dar și cel mai vechi sanctuar trac de pe coasta Mării Negre și Europa de sud-est.

Extrem de asemănătoare cu stațiunea românească 2 Mai, Sinemorets aflată în sudul țării, aproape de Burgas, este amplasată ireal la confluența dintre mare și munte, în inima rezervației naturale Strandja. În ciuda faptului că este o localitate mică, Sinemorets se laudă cu trei plaje de poveste.

Coastele stâncoase se întind de-a lungul unei ape cristal, și sunt protejate de dealuri semețe îmbrăcate în păduri de foioase și pini care coboară până pe plajele cu nisip alb. Deși este o localitate mai puțin promovată, atrage turiștii europeni, dar și turcii în căutare de relaxare.

În jurul plajelor se găsesc zeci de mehanale și taverne tradiționale unde poți degusta preparate din pește, fructe de mare sau delicii din brânză bulgărească.

de Mădălina Isar

Curse turistice cu autocarul Litoral Bulgaria. Bilete începând de la 12,50 euro (fără tva) pe sens. În premieră, acum poți achita călătoria si prin SMS la numărul 7470. Detalii pe www.mementobus.com.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Timp Liber