(P) Descoperă Creta, insula Minotaurului!

Creta, cea mai mare dintre insulele greceşti, este una dintre cele mai apreciate destinaţii de vacanţă din sezonul estival de către cei care iubesc soarele şi marea, dar care vor în acelaşi timp să-şi ocupe timpul şi cu explorarea împrejurimilor, fie că este vorba de situri arheologice, oraşe antice, atracţii istorice sau religioase.

Creta

Tărâm binecuvântat

Insula Creta este un adevărat tărâm binecuvântat de natură, fertil şi sălbatic, care adăposteşte plantaţii de măslini, culturi de viţă-de-vie, ierburi aromatice, legume şi pomi fructiferi. Datorită mărimii impresionante a insulei, Creta este locul ideal care oferă atât zone turistice dezvoltate, cu facilităţi excelente pentru turişti, cât şi golfuri liniştite, cu plaje ascunse, sate de munte unde timpul parcă s-a oprit, care îţi oferă ocazia de a explora şi de a-ţi îmbogăţi experienţele.

Insula elenă este foarte mult legată de mituri şi legende, dintre care se remarcă aceea a regelui Cretei, Minos, care a refuzat să sacrifice un taur zeilor greci, motiv pentru care Poseidon a făcut-o pe soţia lui Minos să se îndrăgostească de un taur, care a devenit fiara mitică Minotaurul. Creta este cufundată în istorie, iar ruinele palatelor civilizaţiei minoice se numără printre cele mai captivante atracţii de pe insulă. Printre cele mai importante se numără faimosul Knossos, Phaestos din sud, Malia din nord-est şi Zakros de pe coasta de sud-est.

Pentru pasionații de arheologie

Insula grecească, un paradis pentru iubitorii de istorie şi arheologie, este şi locul ideal unde te poţi relaxa şi detaşa de toate grijile cotidiene prin simpla acţiune de a sorbi o cafea grecească la o terasă de pe malul mării sau la marginea drumului, într-un sat de munte, unde farmecul de odinioară s-a păstrat intact.

Creta se remarcă şi pentru ospitalitatea cu care localnicii îşi întâmpină oaspeţii, cărora le fac cunoscute tradiţiile şi cultura cretană, prin muzică, dansuri, artă sau chiar produse alimentare cu specific local. În plus, clima ideală de care se bucură insula face ca aceasta să poată fi vizitată în cea mai mare parte a anului.

de Geanina Ichim

Sejur Creta

Hotel Horizon Beach 3*- de la 400 euro/persoană, 7 nopți de cazare cu all inclusive, transport cu avionul, transferuri, asistență turistică. Detalii pe www.christiantour.ro, sau la telefon 021.270.00.99.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber