(P) De ce este bine să dormi la prânz

(P) De ce este bine să dormi la prânz

 

În anumite țări, somnul de prânz nu este răsfăț sau lux, ci o necesitate. Nu-i așa că te-ai mirat când ai fost în Grecia sau în Spania și nu vedeai țipenie de om la ora amiezii? Toate prăvăliile se închid iar angajații merg acasă pentru a-și lua prânzul și porția de somn, scurtă, ce-i drept, da bună pentru sănătatea lor!

Siesta, somnul de după-amiază face parte din obiceiurile tradiționale ale multor țări mediteraneene cum sunt Grecia, Spania, Portugalia, dar și țări din America Latină, Orientul Mijlociu, Taiwan sau Filipine. În aceste țări, programul de lucru al celor care muncesc se întrerupe între orele 14.00-17.00, pentru siestă. Și bine fac, nu de alta dar s-a demonstrat științific că siesta ajută la îmbunătățirea stării de sănătate.

Ce boli tratează somnul de prânz

Somnul de amiază este foarte bun pentru cei care suferă de boli cardiovasculare, pentru cei care învață, pentru cei cu depresii sau boli psihice, pentru cei stresați. Este foarte important însă, ca somnul de prânz să nu depășească 30 de minute, caz în care se poate ajunge la insomnii pe timpul nopții.

 Mai multă eficiență la serviciu după somnul de prânz

Studiile arată că persoanele care obișnuiesc să doarmă la prânz sunt mult mai atente la serviciu, le crește capacitatea de memorare și reacție, reducând numărul erorilor la locul de muncă.  Pentru cei care au activități solicitante, cum ar fi piloții, șoferii profesioniști, cei care lucrează în armată sau domeniul medical, odihna este foarte importantă pentru a-și desfășura în bună regulă profesia. Atunci când se instalează oboseala, un somn scurt poate face minuni pentru sănătatea și capacitatea de concentrare ulterioară. 

Cel mai dulce somn, pe perna și salteaua ta de acasă

Somnul de prânz ideal este cel de acasă, culcat în patul tău, pe perna ta moale și confortabilă, așa cum îți place ție. Și cum noi românii, nu avem în programul de lucru inclusă siesta, ne putem bucura de ea doar în weekenduri, zile libere și concediu. Iar pentru a avea parte de cel mai dulce somn, ar fi bine să ai în dotare, pe lângă o pernă de calitate, o saltea de pat superconfortabilă, care să-ți asigure cea mai bună odihnă. Poți încerca ofertele de saltele de la Magniflex, producător de top pe piața europeană a saltelelor. De exemplu, Magnigel Dual este o saltea moale creată din trei tipuri inovatoare de spumă și tehnologia Dual Core pentru confort optim individual pentru fiecare partener. Cei 3 cm de spumă-gel distribuie greutatea corpului, iar spuma cu memorie se adaptează acesteia precum și căldurii. Sistemul Dual Core permite alegerea unei senzații moi sau tari prin simpla inversare a uneia dintre jumătăți. Husa din material textil de lux este prevăzută cu fermoar, este ușor de întreținut, iar plasa 3D menține on ventilare constantă. Poți alege și alte produse după placul tău din oferta promoțională Magniflex!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Advertorial