(P) Croazieră ca-n filme în jurul Insulei Malta

Marsaxlokk

Marsaxlokk

Dacă visezi la o croazieră ca-n filme, dar nu ești adeptul călătoriilor de zile întregi pe mare, rezervă-ți o vacanță în Malta! Arhipelagul din Marea Mediterană oferă imagini spectaculoase de-a lungul țărmului, de care te poți bucura într-o singură zi, rezervându-ți o croazieră în jurul celei mai mari dintre insule.

Mai mult, tot aici poți vedea faimoasa Lagună Albastră, din pelicula cu același nume în care au jucat, în anul 1980, Brooke Shields și Christopher Atkins.

Potrivit consultanților malta.ro, o vacanță de șapte nopti, cu mic dejun la Hotel Santana 4* , transport cu avionul, cu bagaj de cală 20 kg si de mana 10 kg, costă de la 399 de euro/ persoană, sau de la 505 euro/persoana  la Hotel Dolmen 4*, cu mic dejun, pentru plecările din 28 iunie, 5, 12, 19  si 26 iulie, a declarat Mark Neville Farrugia, managerul agenției Malta Travel.

Croazieră ca-n filme în jurul insulei, turul Capitalei Valletta sau o vizită pe insula nimfei Calypso sunt doar câteva din opțiunile pe care le ai dacă-ți petreci vacanța în Malta, o țară mică, dar convingătoare, cu spații turistice pe care n-ai cum să le uiți vreodată.

Capitala Maltei, Valetta

Capitala Maltei, Valletta

Arhipelagul cuprinde 6 insule, însă doar trei din ele sunt locuite. Malta este cea mai mare dintre ele, Gozo, a doua ca mărime, este faimoasă pentru atmosfera deosebită pe care o oferă prin conservarea perfectă a tradițiilor, iar Comino, mezina, este excelentă pentru sporturile de apă, plajă și distracție pe tot parcursul zilei.

Una dintre atracțiile recunoscute ale Maltei este faimoasa Lagună Albastra, o bucățică de paradis pe pământ, unde culoarea și claritatea apei oferă momente memorabile, greu de egalat. Aici ai impresia că bărcile levitează deasupra apei turcoaz, într-un dute-vino pe care îl poți privi la nesfârșit, fără să te plictisești.

'De-a lungul celor 19 ani de când suntem principalul tour operator din România, pentru destinația Malta, am pregătit în fiecare an excursii în care turiștii să poată vedea cele mai frumoase locuri din arhipelag, atât pe mare, cât și pe uscat. Iar unul din cele mai frumoase locuri în care ne ducem turiștii este Laguna Albastră, devenită celebră după filmul cu același nume, cu Brooke Shields', susține Mark Neville Farrugia, directorul agenției Malta Travel.  

Această destinație este parte din croaziera ȋn jurul Insulei Malta, o excursie relaxantă care îți dezvăuie frumuseṭea falezelor, grotelor ṣi porturilor malteze. Mai mult, vei avea ocazia să te bucuri de un prânz la bordul navei, când  aceasta va fi ancorată ȋn faimoasa Lagună Albastră din insula Comino, să ȋnoṭi apoi ȋn cea mai cristalină apă a Mediteranei ṣi să te bucuri de soare pentru aproximativ 3 ore.

Laguna albastra

Laguna albastră

Pe insula locuită de doar câțiva oameni, poți face însă și o plimbare 'de recunoaștere', dacă nu-ți place bălăceala în ape azurii. Totul este să revii la timp  pe vapor, pentru întoarcerea pe Insula Malta, nu de alta, dar pe Comino nu există hoteluri.

Setea ți-o vei putea potoli, atât la venire, cât și pe drumul de întoarcere, cu băuturi all inclusive – bere, vin, apă ṣi sucuri. Pentru regretul că trebuie să debarci și că s-a încheiat o zi minunată, nu există remediu la bordul navei. Poate doar ideea de a planifica pentru ziua următoare o nouă călătorie de poveste: Insula Gozo.

Insula Gozo, dovada că esenṭele tari sunt ȋn sticluṭe mici

Insula nimfei Calypso, Gozo, deṣi relativ aproape de insula principală, este un loc cu o personalitate diferită, care prezintă diferenṭe marcante faţă de ce poți descoperi ȋn Malta. Insula-soră dispune de un patrimoniu turistic natural bogat ṣi diversificat, este mai pitorească, iar oamenii de aici se ocupă mai puṭin cu turismul ṣi mai mult cu pescuitul, ei considerȃndu-se a fi gozitani ṣi nu maltezi.

'După ce traversăm cu feribotul, vizităm Victoria, Capitala insulei ṣi Citadela, cetatea medievală, mergem la biserica făcătoare de minuni Ta’ Pinu, locul vindecărilor inexplicabile, poposim ȋn golful Dwejra, lȃngă Marea Interioară ṣi Stȃnca Ciupercilor pentru a admira dramatica ȋntȃlnire a stȃncii cu marea sau pentru o plimbare superbă cu barca.

Urmează Fontana, satul spălătoreselor, unde turiștii au ocazia să deguste bunătăṭile gozitane ṣi să-și aleagă suveniruri tradiṭionale, iar ȋn final ne aṣteaptă  Xlendi, golful nimfelor, unde la malul mării vom fi serviṭi cu masa de prȃnz', explică directorul malta.ro.

Ce să nu uiți să-ți pui în bagaj dacă alegi Malta

O dată ce ai rezervat vacanța în Malta, poți face și lista de lucruri importante pe care trebuie neapărat să le ai în bagajul de călătorie. Iar ochelarii de soare, loțiunea de plajă, pălăria cu boruri largi și cea mai colorată și lejeră îmbrăcăminte posibilă, care să se asorteze cu bronzul acela perfect pe care ți-l dorești, trebuie să fie pe listă.

În rest, pregătește-te să ai parte de experiențe culinare deosebite și să savurezi toate fructele oferite de mare, într-o atmosferă caldă, liniștită, completată de adierea brizei. Asta fac cei peste un milion şi jumătate de turişti care vizitează anual Malta, țară cu o bogată istorie și numeroase atracții culturale interesante, binecuvântată în mod unic cu plaje minunate, cu peisaje naturale deosebite, toate într-un amalgam de istorie, tradiții și cosmopolitism.

Malta Travel

Str. Pitar Mos nr. 29, sector 1, Bucuresti

Telefon/Fax: 021/318.59.93, 021/318.59.92

Mobil: 0722.626.903

E-mail: maltaltd@malta.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Vacanta