(P) Constantin şi Elena, oaza de relaxare a Bulgariei

Staţiunea Constantin şi Elena este cel mai vechi complex din Bulgaria. Situat la 8 km de centrul oraşului Varna, te aşteaptă să petreci o vacanţă de basm, într-un cadru natural splendid, dominat de umbra pădurilor de foioase, într-un parc de smochini şi chiparoşi.

Constantin si Elena

Destinaţie populară, cu poveste

Populară mai ales pentru cele şapte izvoare minerale din cadrul său, staţiunea a fost pentru mult timp unul dintre „spa-urile' preferate ale turiştilor de pe coasta Mării Negre. Numele său vine de la mănăstirea de călugări pe care o vei găsi aici şi care funcţionează încă, dedicată primului împărat roman care a adoptat creştinismul şi mamei sale, care a făcut un pelerinaj în Ţara Sfântă pentru a găsi Sfânta Cruce.

Această staţiune despre care ai putea spune că este mai mult de „modă veche' este axată mai degrabă pe obiceiuri şi tradiţii, decât pe distracţiile moderne, aşa cum se întâmplă mai ales la Nisipurile de Aur. Aici, timpul curge parcă mai încet, te poţi relaxa excelent, iar noaptea te poţi bucura de plimbările de-a lungul promenadei centrale, frumos luminată şi răcoroasă.

Relaxarea de la malul mării

Oferta de activităţi în cadrul staţiunii Constantin şi Elena este una diversă, numai bună să-ţi umple timpul, de la momente plăcute pe litoralul Mării Negre, pe plaja întinsă pe o lungime de 3.5 km, plimbări romantice pe străduţele înguste ale localităţii, în căutare de magazine de suveniruri sau trasee interesante pentru explorarea împrejurimilor.

Descoperă Palatul Evksinograd, fosta reşedinţă de vară a monarhilor bulgari Alexandru I, Ferdinand I şi Boris al III-lea, şi Mănăstirea Ortodoxă care i-a adus renumele staţiunii. Ai la dispoziţie numeroase localuri interesante, cu specific local şi internaţional, taverne care te îmbie cu mirosul de peşte la grătar, puburi şi cafenele cochete, frumos amplasate la malul mării.

de Geanina Ichim

Curse turistice cu autocarul Litoral Bulgaria. Bilete începând de la 12,50 euro (fără tva) pe sens. În premieră, acum poți achita călătoria și prin SMS la numărul 7470. Detalii pe www.mementobus.com.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber