(P) Cele mai spectaculoase plaje din Santorini

Cunoscută pentru apusurile de soare fantastice, pentru arhitectura specifică insulelor Ciclade cu case în alb-albastru, pentru peisajele armonioase, dar mai ales pentru plajele dintre cele mai diverse, Santorini este un paradis pentru turiștii dornici de escapade romantice, și nu numai.

Santorini

Pentru că este o insulă vulcanică, Santorini numără o mulțime de plaje cu nisip negru, dar și în nuanțe de roșu burgund sau mici pietricele precum chihlimbarul, pe care îți este drag să te relaxezi cât e ziua de lungă. Iată câteva dintre zonele de coastă pe care nu trebuie să le ratezi într-un sejur pe insula Santorini.

Kokkini Paralia, plaja roșie

Red Beach este una dintre cele mai spectaculoase zone de coastă de pe întreaga insulă. Se află în imediata apropiere de Akrotiri, într-un golf cu ape de cristal, flancată de stânci înalte vulcanice în culori spectaculoase de roșu intens.

Plaja este compusă din mici pietricele perfect șlefuite și este dotată cu șezlonguri, paturi de soare, umbreluțe, beach baruri, dar și taverne unde poți lua masa.

Aspro Paralia, zona de coastă cu nisip alb

Peisajele dramatice compuse din stânci argintii care sclipesc în razele soarelui, micile pietricele albe precum boabele de orez, și valurile spumoase ale Mării Egee, fac din Aspro Paralia unul dintre cele mai spectaculoase locuri din Santorini.

Poziția sa în inima mării o face să fie cea mai dorită, dar în același timp cea mai liniștită zonă de coastă. Accesul aici se face doar cu barca, așa că indiferent în perioada când vei ajunge aici, te vei putea bucura de momente liniștite de vacanță.

Ammoudi, plaja de la baza celor 235 de trepte

Amplasată spectaculos la poalele stâncilor în Oia, Ammoudi este una dintre cele mai vizitate plaje din Santorini. Pentru a ajunge la ea trebuie să cobori circa 235 de trepte sculptate în roca vulcanică, care îți vor da impresia că năvălești în mare în orice moment.

Efortul depus până la această fâșie delicată cu nisip gri merită cu desăvârșire, mai ales dacă vrei să te bucuri de experiența unică de a înota în apele precum safirul, la poalele calderei.

De Mădălina Isar

Sejur Santorini

Hotel Argo 3*- de la 477 euro/persoană, 7 nopți de cazare cu mic dejun, transport cu avionul, transferuri, asistență turistică. Detalii pe www.christiantour.ro, sau la telefon 021.270.00.99.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Timp Liber