(P) Castelul Sfântul Petru, emblema orașului Bodrum

Castelul Sfantul Petru Eliberatorul se înalță mândru deasupra orașului Bodrum, pe fundalul dealurilor învelite în plantații de măslini și vegetație luxuriantă și al unei mări în nuanțe de albastru ireal.

avantaje.Bodrum.9.11.ET

Povestea castelului este întrețesută cu cea a cavalerilor din Ordinul Sfântului Ioan care au ridicat acest edificiu între anii 1402-1437, considerat cândva a fi 'singurul centru cu greutate al creștinismului'. Chiar și numele fortăreței a fost dat în cinstea faptului că reprezenta singurul loc din Asia Mică, unde creștinii se puteau adăposti de atacurile musulmanilor.

Unele voci spun că pentru a ridica acest castel, cavalerii au folosit bucăți mari de marmură extrase din ,,Mausoleul din Halicarnas”, locul considerat una dintre cele 7 minuni ale lumii antice.

Chiar dacă cavalerii au mers pe ideea unui plan simplist, impunătoarea fortăreață care se întinde pe o suprafață de aproximativ 2.787 metri pătrați, cu o înălțime de 48 de metri deasupra mării, are o frumusețe aparte. Acest lucru se datorează în primul rând mozaicului islamic, amplu reprezentat, scenelor geometrice incredibile și a blazoanelor de cavaleri sculptate adânc în lemn sau rocă, care decorează pereții mult prea plini de povești și legende ale unor timpuri străvechi.

În castel se găsește și o baie turcească, un hammam încântător care avea cândva rolul de a-i relaxa pe localnici. Pe rând fortăreața a fost transformată din loc de refugiu în bază militară, închisoare, baie publică, pentru ca astăzi să devină unul dintre cele mai importante muzee din Turcia. Interiorul său găzduiește o mulțime de expoziții istorice, iar cea mai importantă este cea care prezintă armurile și armele cavalerilor care s-au adăpostit aici.

de Mădălina Isar

 

Sejur Bodrum 

Hotel Family Belvedere 3*– de la 166 euro + 329 lei/ persoana, 6 nopti de cazare cu all inclusive, transport cu autocarul, transferuri, insotitor de grup si asistenta turistica in statiune. Detalii pe www.europatravel.ro , call center  021-9407.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber