Top 3 activități de vară în Mallorca

Mallorca

Cea mai mare și mai diversă insulă spaniolă, Mallorca te întampină cu peisaje armonioase, combinație irezistibilă dintre mare și munte, orașe istorice cu stațiuni moderne cu viață de noapte dezvolată, sate de pescari și locuri călcate de marii artiști ai lumii.

Sunt atat de multe atracții de bifat în cadrul unui sejur estival în Mallorca, încat trebuie să-ți planifici din timp care sunt cele mai importante activități de care trebuie să te bucuri aici. O idee interesantă este să iei cu asalt plajele – fă un top al celor mai populare fașii de nisip, sau bucură-te de o incursiune istorică prin vizitarea celor mai importante situri arheologice.

Dacă nu te pasionează istoria, mergi la un festival internațional de muzică dance sau la într-un circuit cu mașina pe una dintre cele mai spectaculoase șosele din Europa, care străbate Munții Serra de Tramuntana.

Vizitează la pas capitala Palma

Palma de Mallorca este plină de vestigii istorice romane, bizantine și maure, popoare care și-au lăsat puternic amprenta pe stilul arhitectural ale palatelor regale și catedralelor gotice, dar mai ales pe modul de viață al localnicilor.

Dominată de castelul Bellver și de Catedrala gotică La Seu – cu elemente arhitecturale realizate de marele Antoni Gaudi, străzi pietruite în zig-zag și cafenele boeme, Palma este o încantare pentru pasionații de istorie sau romantici.

Mallorca

Descoperă plajele populare

Cu mai bine de 80 de fășii de nisip auriu străjuite de stanci din calcar cu forme fabuloase în jurul golfurilor albastre, Mallorca este o destinație perfectă dacă ești în căutarea vacanțelor relaxante la malul Mării Mediterane. Una dintre cele mai bune plaje ale insulei este Alcudia compusă din nisip fin galben, dotată cu toate facilitățile și premiată cu 'Steagul Albastru'.

La fel de căutate sunt plajele cu golfulețele turcoaz din zona Cala d’Or, dar și plaja principală a orașului Palma – Calla Mayor.

Fă un tur al minunilor naturale

Binecuvantată cu 300 de zile însorite pe an, Mallorca poate fi vizitată în orice perioada a anului. Cei mai mulți dintre turiști ajung aici în perioada sezonului estival pentru a explora bijuteriile naturale cu care a fost înzestrată insula. Una dintre acestea este celebrul Cap Formentor – cel mai înalt promontoriul de la capătul drumului Serra de Tramuntana, de unde poți admira Mediterana în toată splendoarea ei.

La fel de încantătoare este Peștera Cuevas del Drach – una dintre cele mai spectaculoase grote din Europa, unde poți face o plimbare relaxantă cu barca pe apele turcoaz ale lacului subteran, decorat cu stanci spectaculoase, stalagmite și stalactite.

De Mădălina Isar

Oferte Speciale Mallorca

Apartment Lively Mallorca 3*tarife de la 512 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport avion, transfer aeroport-hotel- aeroport, asistenta turistica. *Oferta Speciala – Copiii merg GRATUIT in vacanta! Detalii pe www.christiantour.ro sau la telefon 021.270.00.99.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta