(P) Ammoudia, fermecătorul sat de pescari

Aproape de Parga și înconjurată de plaje cu nisip la fel de fin precum mătasea, Ammoudia este o așezare mică ce trăiește după vechile tradiții grecești, care în ciuda turiștilor atrași de prețurile foarte mici și de posibilitățile diverse de petrecere a timpului liber, și-a păstrat farmecul pitoresc.

Couple on a tropical beach in chaise lounge

Despre Ammoudia se spune că, în Grecia Antică, era locul de trecere a sufletelor spre Împărăția Umbrelor a zeului Hades. Satul este învăluit într-o mulțime de povești, toate cu caracter mitologic, care te vor surprinde.

Majoritatea turiștilor care ajung aici în vacanța de vară se simt atrași în primul rând de plajele stațiunii, atât de minunate, perfecte pentru orice tip de sejur. Dacă alegi să mergi în vacanță cu juniorii familiei este alegerea cea mai bună, intrarea în apă se face treptat, apele sunt line, plajele sunt late, iar nisipul numai bun de construit castele. Este o aventură să te relaxezi aici, chiar dacă în timpul sezonului de vârf, stațiunea parcă se trezește din… hibernare.

Bineînțeles că Ammoudia nu înseamnă doar plaje și relaxare, stațiunea este perfect poziționată în apropierea monumentelor antice, care îți vor capta imaginația.

Pe lângă faptul că satul este traversat de mitologicul râu Styx (Acheron) care conducea sufletele spre Necromanteion, sau așa numitul Oracol al Morții, vei zări din depărtare și incredibilul castel al lui Ali Pasa. Castelul are o istorie controversată, stăpânit pe rând ba de venețieni, ba de turci, distrus de turci și reconstruit de venețieni, ca mai apoi să fie luat sub stăpânire tot de turci, care au mai adăugat castelului un hammam și cateva băi. Îți recomandăm să urci în turnul castelului, de unde vei putea vedea panorama satului Anthousa.

de Mădălina Isar

 

Sejur Ammoudia 

Hotel Philoxenia 3* – 115 euro + 329 lei/persoană, 6 nopți de cazare cu demipensiune, transport cu autocarul, însoțitor de grup și asistență turistică în stațiune. Detalii pe www.europatravel.ro , call center 021-9407.

 

Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber