(P) Albena, paradis pentru iubitorii sporturilor nautice

Albena, situată pe litoralul bulgăresc al Mării Negre, este o destinaţie de vacanţă foarte accesibilă românilor, datorită distanţei foarte apropiate de ţară şi a ofertelor de nerefuzat. În plus, frumuseţile sale naturale te cuceresc de la prima vedere, iar gama largă de activităţi îţi vor umple sejurul cu clipe memorabile şi experienţe unice.

Albena

Activităţi interesante pentru copii şi părinţi


Albena se mândreşte cu o fâşie întinsă de plajă, cu nisip fin, precum şi cu ape de mici adâncimi, ideale pentru familiile cu copii, care se vor simţi perfect în această vacanţă, cu drumuri nesfârşite de la construirea de castele de nisip la bălăceală în apă, şi înapoi.

Iubitorii de sporturi nautice vor găsi aici centre excelente pentru navigaţie şi windsurfing, iar cei pasionaţi de călărie sau care vor pur şi simplu să se bucure de o experienţă nouă, de la mic la mare, pot opta pentru centrul de echitaţie din staţiune, care este unul dintre cele mai bune din Bulgaria.

Turiştii vor găsi în Albena tot ce au nevoie pentru a se bucura de o vacanţă pe cinste, de la magazine la restaurante, cafenele, baruri, centre de închiriat maşini, autobuze care pornesc de la mai multe hoteluri până la plajă şi înapoi, precum şi un tren foarte atractiv, disponibil pe tot teritoriul staţiunii.

Excursii deosebite în împrejurimi

Albena se mândreşte cu numeroase obiective turistice, atracţii şi activităţi interesante în cadrul staţiunii, dar şi împrejurimile fermecătoare sunt demne de luat în seamă. Descoperă oraşul învecinat Balcic, care te cucereşte cu atracţii minunate, precum palatul Reginei Maria şi impresionantă grădină botanică, ce are o varietate de peste 3000 de plante. Vizitează Mănăstirea Aladga, cea mai frumoasă biserică de pe litoralul bulgăresc, ridicată în secolele XIII-XIV.

Călătoreşte în Varna, perla de pe coasta Mării Negre şi vizitează catedrala-templu Uspenie Bogrodichno, unul dintre simbolurile oraşului. Tot aici te poţi bucura de o degustare de vinuri în cea mai veche şi mai populară cramă din Varna, Dimiat, construită în anul 1920. Specialiştii cramei te vor încânta cu o prezentare şi o degustare profesională, iar la final ai posibilitatea să cumperi şi pentru acasă dintre popularele vinuri albe şi roşii.

de Geanina Ichim

Curse turistice cu autocarul Litoral Bulgaria. Bilete începând de la 12,50 euro (fără tva) pe sens. În premieră, acum poți achita călătoria și prin SMS la numărul 7470. Detalii pe www.mementobus.com.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Timp Liber