(P) 6 moduri prin care poți descoperi fermecătoarea Kefalonia

Una dintre bijuteriile Greciei, Kefalonia, se laudă cu plaje de vis care-ți fac poftă să explorezi satele de pescari adormite în timp, stațiunile pline de viață, sau să descoperi primele taine ale meșteșugurilor tradiționale, care încă se mai practică în unele așezări din munți.

Kefalonia

Evadează pe micuța plajă Vatsa

Aproape de satul Lixouri vei găsi o fâșie aurie de nisip, în formă de arc, sărutată de valuri spumoase și flancată de lămâi parfumați care te invită la visare. Este locul perfect unde poți evada departe de agitația orașelor arglomerate. Tot aici poți descoperi o mică parte din frumusețea sălbatică a insulei Lefkada.

Înoată în apele care inundă Grota Melissani

Unul dintre locurile care te lasă fără grai din Kefalonia este Melissani, un lac cu o apă salmastră, o combinație de apă dulce și sărată care îi dau o nuanță de turcoaz cu tentă violet. Peștera plină de legende a fost descoperită întâmplător, în urma unui cutremur care a surpat tavanul grotei. Înoată la amiază în apele lacului care prind reflexii liliachii pentru momente unice de neuitat…

Descoperă pitorescul oraș Fiskardo

Romantic și boem, Fiskardo este plin de căsuțe în culori pastel care te vor cuceri pe viață. Plimbă-te pe străduțele străjuite de construcții în galben, roz, albastru, violet sau verde și imortalizeaz peisajele asemeni unui postcard.

Testează delicioasele vinuri locale

Kefalonia este recunoscută pentru vinurile produse aici, cu parfum de citrice. Mergi la o degustare de vinuri în Robola Winery, o podgorie din valea Omala, care te va servi cu o mulțime de soiuri din licoarea zeilor, mai dulci, mai acre, ori cu tentă amăruie, în funcție de preferințe.

Ia masa în portul orașului Argostoli

Dacă nu te dai în vânt după vinuri, atunci testează cele mai delicioase preparate pe bază de pește și fructe de mare, pe o terasă cu vederi de poveste, în pitorescul port din Argostoli.

Relaxează-te pe cea mai frumoasă plajă a insulei, Myrtos

Dealuri mândre învelite în lămâi, pini pitici și măslini înconjoară una dintre cele mai frumoase fâșii de nisip din Europa, dându-i un farmec ireal. Myrtos Beach este cunoscută pentru nisipul fin, apele în nuanțe de albastru-electric și calitatea serviciilor, fiind astfel premiată cu Steagul Albastru.

De Mădălina Isar

Sejur Kefalonia 

Hotel Kalypso 2*+ – de la 149 euro + 329 lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu autocarul, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center  021-9407.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber