(P) 10 beneficii ascunse ale înotului

Oamenii de toate vârstele, din toate mediile și cu diferite niveluri de experiență pot beneficia de înot. Acesta este unul dintre puținele sporturi pe care le puteți face de la o vârstă fragedă, până la 90 de ani și nu numai.

Niciodată este prea târziu pentru a vă bucura de beneficiile ascunse ale înotului. Este perfect pentru sănătatea mentală și fizică și este un sport cu impact redus, care oferă mai multă rezistență decât exercițiile fizice uscate. Acesta are un efect terapeutic de răcire asupra corpului, care contribuie la numeroasele sale beneficii. Este cu adevărat sportul perfect.

Așadar, luați-vă un costum de baie și haideți să descoperim câteva dintre beneficiile mai puțin evidente ale înotului:

1. Înotul vă îmbunătățește viața socială

Înotul este un sport social. Înotătorii de toate vârstele pot lua cursuri împreună, se pot antrena împreună sau pot lucra cu un antrenor în piscină. Chiar dacă aveți o piscină acasă, este locul în care vă adunați împreună cu prietenii și familia. Un studiu a arătat că sportul și socializarea duc la îmbunătățirea sănătății mintale. Participanții la studiu au avut un nivel mai scăzut de anxietate și depresie decât colegii lor.

2. Înotul vă învață orientarea către obiective

Înotătorii devin orientați spre obiective în viața lor personală și profesională. Înotul le oferă copiilor și adulților ceva pentru care să se străduiască. Indiferent dacă este un salt în piscină, îmbunătățirea duratei unei ture de bazin sau recuperarea după o accidentare, stabilirea obiectivelor și atingerea lor este crucială. Abilitățile pe care înotătorii le învață în piscină pentru a realiza și atinge astfel de obiective sunt cele care pot și vor fi folosite și în viața reală.

3. Copiii care înoată devin adulți activi

Înotul este o activitate importantă pentru a ajuta la combaterea ratelor de obezitate infantilă și este și distractiv. Acest sport are toate cele trei elemente ale activității fizice recomandate pentru a menține copiii sănătoși: rezistență, forță și flexibilitate. Înotul le oferă copiilor instrumentele, abilitățile și dedicarea pentru a menține o viață mai sănătoasă ca adulți.

4. Înotul vă face mai inteligent

Exercițiile fizice regulate, cum ar fi înotul, îmbunătățesc funcția de memorie și abilitățile de gândire. Acest lucru este bun nu numai pentru școală și muncă, ci este benefic și pe măsură ce îmbătrânim. Exercițiile fizice regulate reduc inflamația și rezistența la insulină din creier, ceea ce favorizează creșterea celulelor creierului. Înotul îmbunătățește, de asemenea, starea de spirit, anxietatea și stresul, ceea ce crește capacitatea creierului de a gândi mai eficient.

5. Înotul vă învață abilități de consolidare a echipei

Înotătorii din echipe sau din cursurile de înot au abilități mai bune de formare a echipei. Înotătorii învață să lucreze împreună, să se încurajeze reciproc, să comunice și să devină lideri. Toate aceste abilități se traduc în lideri eficienți la vârsta adultă.

Abilitățile de formare a echipei încurajează colaborarea, orientarea către obiective, inspirația, dezvoltarea strategiei și coordonarea, care au ca rezultat cariere și relații profesionale de succes.

6. Înotul arde mai multe calorii decât alergatul

Când comparați înotul cu alergarea, puteți arde mai multe calorii înotând ture în jurul piscinei decât o faceți dacă alergați timp de o oră. O oră de înot viguros poate arde până la 715 calorii. Aceeași cantitate de timp de alergare arde doar 606 de calorii.

7. Înotul încetinește îmbătrânirea

Nu există o pastilă secretă pentru a trăi mai mult, dar piscina este ca fântâna tinereții. Înotul regulat poate întârzia efectele îmbătrânirii prin reducerea tensiunii arteriale, creșterea masei musculare, îmbunătățirea fluxului de oxigen și sânge către creier și creșterea sănătății cardiovasculare. Înotul poate îmbunătăți, de asemenea, forța fizică și echilibrul la seniori. Persoanele vârstnice care suferă de dureri articulare pot folosi înotul pentru a-și crește flexibilitatea și pentru a reduce inflamația articulațiilor. În cele din urmă, acest sport cu impact redus este mai benefic pentru corp.

8. Înotul este bun pentru astm

Înotul este minunat pentru persoanele care suferă de afecțiuni pulmonare cronice, cum ar fi astmul. Pacienții cu astm, în special cei cu astm indus de sport, pot întâmpina probleme, deoarece pierderea de căldură și umiditate din tuburile bronșice determină contractarea tuburilor. Acest lucru se întâmplă atunci când aerul este uscat și / sau rece afară. Înotul este cel mai bun exercițiu pentru pacienții cu astm, deoarece umezeala din apă înlocuiește umezeala expulzată în timpul respirației puternice.

9. Înotătorii sunt mai încrezători

Înotul este un sport care generează încredere. Dovezile timpurii dintr-un studiu în curs de desfășurare din cadrul Universității Griffith din Australia a arătat că tinerii înotători sunt mai încrezători decât colegii lor care nu înoată. Acest lucru este valabil și pentru înotătorii adulți competitivi și necompetitivi.

10. Echipament minimal
Înotul este unul dintre cele mai bune sporturi, deoarece nu necesită prea mult echipament. Puteți face un antrenament doar cu un costum de baie și ochelari de protecție.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial