Osteotomia de gambă – operația care întârzie evoluția către artroză a genunchiului

Cu ajutorul robotului Mako, sistem chirurgical de ultimă generație, intervențiile ortopedice se realizează minim-invaziv, ceea ce oferă pacientului o recuperare mai facilă și întoarcerea la activitățile zilnice în cel mai scurt timp posibil.

Osteotomia de gambă – operația care întârzie evoluția către artroză a genunchiului

Bazându-se pe rezultatele furnizate de computerul tomograf, dar și de modelarea 3D a anatomiei osoase, specialiștii ortopezi coordonați de doctorul Predescu vor folosi noul robot Mako pentru a crea un plan chirurgical personalizat și pentru a identifica dimensiunea, orientarea și alinierea implantului, pe baza anatomiei unice a fiecărui pacient. De asemenea, performantul robot oferă flexibilitate planului chirurgical intraoperator, permițând execuția cu cea mai mare precizie a rezecției osoase.

Studiile arată că înlocuirea parțială a genunchiului utilizând un braț robotizat este de două până la trei ori mai exactă*, în comparație cu procedurile clasice manuale. Rezultatele sunt mult mai bune, sângerarea din timpul intervenției chirurgicale este redusă, iar durata de spitalizare și de recuperare mult mai scăzută. Asocierea dintre chirurgul ortoped și robotul Mako are rezultate excepționale în cazurile pacienților care suferă de gonartroză și coxartroză, folosind tehnologii de ultimă oră – Mako Total Hip și Mako Total Knee. De asemenea, această procedură chirurgicală revoluționară este o opțiune de tratament și pentru cei care sunt diagnosticați cu osteoartrită sau artrită reumatoidă.

După o experiență de peste 20 ani în protezarea genunchiului și a șoldului, sunt bucuros că putem oferi pacienților noștri beneficiile chirurgiei ortopedice robotice. Robotul MAKO îmbunătățește fundamental modul de abordare a intervențiilor chirurgicale ortopedice de protezare articulară (genunchi și șold), oferind multiple beneficii, atât pacientului, cât și chirurgului care coordonează intervenția. Pentru că utilizează un model virtual 3D, robotul ne permite, preoperator, să dezvoltăm un plan chirurgical personalizat pentru fiecare pacient în parte. Totodată, în timpul operației, planul inițial este reverificat computerizat și poate fi supus unei serii de ajustări, în timp ce brațul robotizat ne permite execuția medicală ideală. Suntem mândri că putem oferi această tehnologie revoluționară, în premieră în țara noastră, pacienților care necesită protezarea articulară a genunchiului și a șoldului, fie că vorbim despre proteze parțiale sau despre proteze totale', a declarat Dr. Vlad Predescu, medic primar Ortopedie şi Traumatologie și Doctor în Ştiinţe Medicale.

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Video