Optimizarea personala, un mod de a-ti schimba viata

Sunt doamne in floarea varstei, elegante, ambitioase si spontane, traiesc intr-un secol al emanciparii feminine si lasa impresia ca nu au ce cauta intr-un grup de sprijin si optimizare personala. Adevarul este ca nici nu stiam mare lucru despre asemenea grupuri, decat ca in Occident sunt foarte raspandite si ca sunt o reteta a succesului in cariera si in viata personala, dar nu sunt destinate terapiei psihologice.

Treptat, vorbind cu ele si ascultandu-le istoriile, am decodificat necesitatea existentei unui astfel de grup. Unele dintre ele au traversat perioade dificile in viata lor, iar altele au trecut prin „razboiul rece“ pentru care barbatii fac orice ca sa-l castige.

S-au lovit de temeri, de neincredere si rautati si, nu de putine ori, de intoleranta, la fel cum au fost si locuri unde au impartit egal bunele si relele si unde cuvintele de regula au fost: intelegere, apreciere, ajutor si respect.

Unele sau altele cauta solutii, sustinere, ori, pur si simplu, raspunsuri: cum poate fi viata lor mai buna, mai promitatoare? Cum pot arata ele ceea ce simt ca sunt cu adevarat: libere, optimiste, pline de incredere in potentialul lor? Ce culoare au visurile lor? Cum gasesc puterea de a-si urmari idealul si unde pot sa gaseasca raspunsurile? Poate ca acestea erau chiar in propriile lor ganduri si trebuia doar sa le accepte.

Ghizi in acest drum al clarificarilor necesare, cinci doamne care au vrut sa-si spuna gandurile: Andreea – o imagine a reusitei in cariera, Laura – „junioara“ sensibila si echilibrata, bataioasa si nonconformista Alina, Georgiana cea serioasa si profunda si Lucia – initiatoarea grupului. Cinci puncte de vedere cu acelasi destinatar: reusita personala.

„Ma pot privi cu obiectivitate“
Andreea, 37 de ani, coach, consultant dezvoltare organizationala. Promp­ta si greu de surprins, un amestec interesant intre atitudinea relaxata a unei femei moderne si debordand de empatie si demnitatea oarecum rigida a unei pozitii „de conducere“.

„Sa incep prin a demonta un fel de mit: ne-am obisnuit sa ne gandim ca femeile sunt niste fiinte fragile, slabe si vesnic neajutorate. In realitate, femeile sunt mult mai puternice decat par. Au nevoie de dragoste, de frumusete, de echilibru, dar si de independenta, de succes, de admiratie.

Pe de-o parte, asta m-a atras in grup de la bun inceput: posibilitatea de a gasi un echilibru intre cele doua laturi ale feminitatii. Pe de alta, poate ca simteam eu insami o nevoie de clarificare, de a cunoaste propriile atuuri si limite ale unei libertati consimtite, care apartine, de fapt, tuturor femeilor. Am reusit apoi vorbind liber, alegand teme pentru discutiile din grup, intreband, cautand raspunsuri, incercand sa descopar ca pot avea o perspectiva diferita, nu neaparat mai critica, ci mai obiectiva la adresa mea.

Am descoperit un mic univers feminin, accesibil fiecareia dintre noi, unde, dupa un timp, ajungi sa ai constiinta reala si totala a propriilor limite. De aceea am si ramas in grup. Pentru ca grupul m-a ajutat si, inevitabil, m-a schimbat, dar si pentru ca am participat si eu la schimbarea altora. Nu spun ca acum m-as simti neaparat mai buna, ci mai intreaga“.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Cariera