Oja sărită, problema clasică a manichiurii. Cum să o eviți?

Oja sărită, cea mai clasică problemă când vine vorba despre o manichiură care nu rezistă mai mult de o zi. E de vină lacul de unghii, felul în care o aplici? Cauzele pot fi mai multe, însă ai și o soluție simplă la îndemână.

Manichiura imperfectă este sursa numeroaselor noastre nemulțumiri, mai ales când o pregătim singure. Există o mulțime de tutoriale, explicații și pași pe care să-i urmezi. Însă dintre acestea, unul este cu adevărat important.

Oja sărită din cauza uleiurilor naturale ale unghiei

Deja cred că ai o rutină a curățării unghiilor și pregătirii acestora pentru a aplica oja. Practic, pașii pe care îi urmează o manichiuristă ar trebui să fie aceeași și acasă:

  1. îndepărtezi oja existentă
  2. pilești unghiile la dimensiunea celei mai scurte unghii
  3. înmoi degetele în apă cu săpun pentru a înmuia cuticulele
  4. îndepărtezi cuticulele, fie prin împingerea acestora spre baza unghiei, fie prin tăierea lor. Aceasta nu este o practică recomandată de specialiști, însă chiar și în saloane este un obicei frecvent.

În acest punct, intervine cel mai important pas, pe care puține dintre noi îl fac. După ce am curățat unghiile, nu ne grăbim să aplicat basecoatul, primul lac transparent. Important este să ștergem din nou unghiile cu dizolvant de lac de unghii. Motivul este că vrem să îndepărtăm uleiurile naturale ale unghiei și umezeala rămasă de la pasul anterior. Este esențial ca unghia să fie uscată complet, astfel încât lacul să adere perfect pe suprafața unghiei. În acest fel, nu se vor forma „bule de aer', care să se spargă și să ducă la crăparea ojei.

Sigilează unghiile

De asemenea, dacă folosești topcoat – un ultim lac de unghii transparent, cu rol de protecție, aplică-l și pe orizontală, trasând o dungă subțire pe întreaga suprafață a vârfurilor unghiilor. Și acest detaliu poate fi de folos când vrei să prelungești durata de viață a manichiurii.

Citește și: Ce spune despre tine lacul de unghii preferat?

Foto: Shutterstock

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Frumusete