Obiceiurile de machiaj care pun în pericol vederea

Produsele de machiaj pot să scoată în evidență trăsături fine ale feței sau ale ochilor, însă experții avertizează că există o mulțime de pericole care se ascund în trusa de make-up.

Persoanele care aplică diferite produse de machiaj trebuie să fie conștiente de câteva greșeli comune care ar putea cauza riduri și chiar daune pe termen lung pentru sănătatea ochilor lor.

„Purtarea iresponsabilă a machiajului poate avea un impact asupra sănătății ochilor și a vederii. Este important de reținut că, în cazul oricărei iritații la nivelul marginii pleoapei cauzate de machiaj, este posibil ca pielea să se exfolieze. Acest lucru nu numai că ar putea duce la modificări și deteriorări permanente ale pielii, dar contribuie și la apariția ridurilor. De aceea este foarte important procesul de demachiere în fiecare seara', a declarat un specialist optometrist, potrivit The Sun.

Eyelinerul a fost asociat anterior cu vederea încețoșată. În timp ce machiajul pentru ochi, în general, a fost asociat cu uscăciunea ochilor, iritații, zgârieturi ale corneei și infecții. În cazuri grave, infecțiile oculare pot duce la pierderea temporară sau permanentă a vederii.

Obiceiuri de machiaj care pun în pericol vederea

Aplicarea machiajului fără a spăla mâinile. De la Covid, am devenit cu toții destul de pricepuți la spălatul pe mâini, dar cei care se ocupă cu machiajul ar fi trebuit să se pregătească cu mult înainte de începerea pandemiei. Pe mâini se regăsesc o mulțime de germeni care pot fi ușor transferați pe față sau pe instrumentele de machiaj. Indicat este ca mâinile să fie spălate timp de 20 de secunde, mai ales daca urmează să se aplice produse precum corectorul sau chiar crema hidratantă.

Lipsa igienizării pensulelor de machiaj. Multe persoane omit să își curețe aplicatoarele, mai ales când timpul este atât de prețios. Totuși, dacă nu sunt curățate și igienizate, ochii ar putea avea de suferit, pensulele de machiaj fiind un teren propice pentru bacterii și murdărie. Punând aceste bacterii pe ochi, se pot bloc glandele oculare și se poate provoca o infecție. Soluția este de a curăța în profunzime perii o dată pe săptămână, manual, folosind săpun sau șampon pentru copii și apă călduță.

Împărțirea produselor cu alte persoane. Poate fi drăguț să le împarți, însă acest lucru poate pune în pericol utilizatorii produselor. Se pot transmite numeroase bacterii prin intermediul rimelului, al creionului de ochi sau al oricărui produs care intra în contact cu ochii.

Atenție la termenul de garanție. Poate că machiajul nu este un aliment cu o dată limită de consum evidentă, dar asta nu înseamnă că nu poate expira. S-ar putea ca unele articole să fie valabile șase luni, însă specialiștii susțin că mascara ar trebui schimbată la fiecare 3 luni, odată deschisă, mai ales când vine vorba de gene. A le acoperi cu rimel expirat, scorojit și potențial plin de bacterii nu le va face bine.

Amânarea demachierii. Pe lângă faptul că se pot murdări pernele, lipsa rutinei de demachiere poate face ravagii la nivelul ochilor. Aceasta este pasul final în rutina de machiaj. Nu ar trebui să fie omis, indiferent cât de obosită ești.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Frumusete