O viață în pași de dans

familia stanila

familia stanila

S-au cunoscut într-una dintre cele mai vechi şi cunoscute săli de dans de pe Broadway, s-au îndrăgostit în paşi de dans şi apoi s-au căsătorit, descoperind că a dansa nu înseamnă doar mişcare şi pasiune, ci un mod de viaţă. Istoria unei familii frumoase şi speciale, a mişcării ritmice ca stil de a trăi şi a unui brand celebru ajuns şi în România.

Povestea familiei Stănilă, instructori de dans şi cei care au adus în România unul dintre cele mai cunoscute studiouri de dans din lume: „Arthur Murray, este povestea unei pasiuni. Ştiu că sunt cuvinte folosite prea des şi care nu mai au ecou, dar, cu adevărat, asta este. Lucian face dans profesionist încă de la vârsta de 14 ani, iar în anul 2000, a plecat să predea dans în Statele Unite.

Când i-a cunoscut pe cei de la „Arthur Murray, un nume celebru în lumea sălilor de dans, a dorit cu atâta pasiune să lucreze acolo, încât a acceptat să o facă gratuit o perioadă. Aici a pornit şi povestea iubirii sale, căci a întâlnit-o pe Sarah, o fată cu aceeaşi pasiune: dansul. Au devenit o familie şi se iubesc din adâncul inimii, aşa cum amândoi iubesc din adâncul inimii dansul, de parcă s-au născut cu el în sânge.

„Este greu să spun de unde vine pasiunea mea pentru dans, este însă cert că există de când mă știu. Părinții mei spun că dansez de la trei ani, eu nu-mi mai amintesc, dar la 14 ani am început să iau lecţii de dans la o şcoală din  Sibiu, unde instructor era Mirel Roman, cel care conduce acum „Arthur Murray București. Visul meu dintotdeauna a fost să dansez și să merg în America. Nu să merg în America pentru a dansa, ci să le fac pe amândouă.

Ajuns acolo, destinul sau întâmplarea m-a adus în fața propriului vis: am început să  predau la o școală de dans din Oklahoma, apoi la New York, unde în momentul în care am pășit într-un  studio de dans Arthur Murray, mi-am spus: «Aici vreau să fiu, aici trebuie să fiu!». Şi acum trăiesc acest vis, spune Lucian Stănilă.

Este acelaşi sentiment pe care spun că îl simt şi cei care trec  pragul sălilor Murray pentru a veni la cursuri şi care, adaugă cu toţii că este imposibil să nu iubeşti acest nume din lumea dansului. Studiourile transmit  energie, pasiune, poveste, istorie, atenție la detaliu, personalizarea serviciilor, o stare de bine. Pe scurt, o experiență incredibilă.

Coregrafii Arthur Murray sunt solicitaţi la Hollywood şi în teatrele de pe Broadway şi semnează coregrafii în pelicule de referinţă: „Dirty Dancing, „Parfum de femeie, „Frumoasa şi bestia şi câte altele. Din aceste trăiri s-a născut şi ideea lui Sarah de a aduce Arthur Murray la Bucureşti: „acest brand, lansat în urmă cu 102 ani şi prezent azi în 24 de ţări, cu 280 de şcoli de dans, se adresează în special oamenilor implicaţi în afaceri de succes şi care urmează cursuri de dans pentru a elimina stresul, pentru a face mişcare, sau pur şi simplu pentru că doresc să danseze bine în orice situaţie.

De aceea ne-am gândit să extindem franciza şi la Bucureşti, căci aici nu exista un astfel de loc, la nivelul extraordinar Murray, însă exista un public care căuta astfel de servicii. Lucian este din Sibiu şi de aceea, de fiecare dată când apărea ideea de a deschide un studio aici, el refuza spunând că nu crede că va funcționa. Însă, cum brandul este în continuă dezvoltare, în special în Europa, iar România devenise o destinație interesantă pentru cei care au francize, i-am spus hotărât că nu putem lăsa pe nimeni altcineva să deschidă studio în România, în țara lui natală, adaugă şi Sarah Stănilă.

Investiţia iniţială s-a ridicat la circa 200.000 de euro, iar prima şcoală de dans de societate Arthur Murray din Bucureşti are şapte instructori, atestaţi de oficiali din SUA, şi este condusă de Mirel Roman, instructor cu o experienţă de peste 30 de ani în dans, pregătit pe Broadway şi în studiourile Murray din New York. Succesul uimitor al studioului, în special în rândul oamenilor de afaceri sau managerilor de companii, dar şi al persoanelor foarte active ce îşi petrec timpul liber prin activităţi care le fac plăcere și sunt benefice pentru sănătate, i-a determinat pe cei doi soţi să estimeze o extindere în toată ţara şi chiar în ţările din jur, doar pentru România fiind prevăzute încă zece studiouri, în următorii cinci ani.

„La Arthur Murray sunt predate cele mai populare dansuri de societate, dar și dansuri mai puțin cunoscute în România, de la stilurile grațioase, elegante și cu mișcări line, care îți dau senzația de plutire, la cele ritmate, în care pașii se leagă alert, ori la cele moderne, de club, care să te scoată în centrul atenției la orice petrecere şi să devii o prezență care să atragă atenția pe ringul de dans.

Vorbim de un sistem de predare a dansului prin trei tipuri de lecții: lecții private, în care profesorul predă individual unui cursant, lecții de grup, în care un profesor predă mai multor studenți în același timp, și sesiunile de petrecere, în cadrul cărora participanții dansează între ei diverse stiluri de dans.

Trăim într-o lume în care stresul cotidian își lasă amprenta negativă asupra stării noastre, dar şi în care nevoia de relaxare, de socializare, de apropiere și de a te cunoaște mai bine este în fiecare zi mai pregnantă; în acest univers al relațiilor tensionate și al încordării, dansul devine o cale și chiar o terapie pentru optimism, bună dispoziție, relaxare și recreere şi către beneficiile imediate aduse prin pași de dans.

Includem aici câştigurile pentru starea de sănătate (eliberarea de stres, relaxarea musculară, dobândirea unei posturi perfect ferme şi grațioase), dar și pe cele la nivel emoțional (creşterea încrederii în tine, a capacităţii de socializare) și în optimizarea relațiilor de cuplu, de afaceri și cu prietenii şi, nu în ultimul rând, beneficiile sociale de care te bucuri dansând: întâlnești oameni noi cu preocupări comune, te simți în largul tău la petreceri, te distrezi mai mult, zâmbești mai mult și ai o dispoziție mai bună, mai spune Lucian Stănilă, privind cu drag la soţia lui Sarah.

Autor: Adrian Cîlțan

Foto: arthurmurray.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Povesti adevarate