O nouă gripă dă de furcă autorităților! Ce este gripa tomatelor și care sunt simptomele

După o lungă pandemie de Covid-19 și noile cazuri de variola maimuțelor, o nouă gripă își face simțită prezența în rândul oamenilor. În prezent, se pare că afectează mai mult copiii de cel mult 5 ani, astfel că autoritățile din India au identificat 80 de copii cu gripa tomatelor.

Gripa, care își trage numele din cauza veziculei roșii pe care o provoacă, a stârnit îngrijorare în Coimbatore, o echipă de oficiali desfășurate la granița Tamil Nadu-Kerala care verifică persoanele venite din statul vecin.

„Trei echipe formate din inspectori de venituri, inspectori de sănătate și poliție au fost împărțiți pe ture. Vor nota dacă cineva are febră și erupții cutanate', a declarat Dr. P Aruna, directorul adjunct al serviciilor de sănătate, Coimbatore, pentru The Indian Express.

Dr. Aruna a informat că gripa afectează copiii sub cinci ani. Simptomele acestei gripe, numită și febra tomatelor, includ erupții cutanate, iritații ale pielii și deshidratare. Conform mai multor rapoarte, gripa poate provoca, de asemenea, oboseală, dureri articulare, crampe stomacale, greață, vărsături, diaree, tuse, strănut, curge nasul, febră mare și dureri de corp. În unele cazuri, poate schimba și culoarea picioarelor și a mâinilor.

Ca și alte cazuri de gripă, febra roșiilor este, de asemenea, contagioasă. „Dacă cineva este infectat cu această gripă, trebuie ținut în izolare, deoarece acest lucru s-ar putea răspândi rapid de la o persoană la alta', a mai spus Dr. Aruna pentru sursa citată.

Este esențial să preveniți copiii să se scarpine pe veziculele cauzate de gripă. De asemenea, se recomandă odihnă și igienă adecvate. Ustensilele, hainele și alte articole folosite de persoanele infectate trebuie igienizate pentru a preveni răspândirea gripei.

Aportul de lichide ar ajuta, de asemenea, la contracararea deshidratării.

Alexandru Rafila a oferit primele declarații în ceea ce privește noua gripă și așteaptă directive de la Centrul European de Control al Bolilor.

„Pe măsură ce Centrul European de Control al Bolilor ne va furniza informații suplimentare legat de modul în care o posibilă infecție poate să afecteze Uniunea Europeană, vom lua și noi aceleași măsuri similare cu celelalte state ale Uniunii', a declarat Alexandru Rafila, potrivit Click.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri