O femeie s-a scufundat în apă rece ca gheața pentru a muri sub ochii familiei ei

Să intri în apă rece ca gheața în toiul iernii nu este un act de bravură sau curaj. Este curată nebunie sau sinucidere și nu are nicio legătură cu practicile creștine.

Tragicul incident a avut loc în noaptea de 19 ianuarie (Boboteaza pe rit vechi-rusesc) în satul Vyra din districtul Gatchina din regiunea Leningrad din Rusia. O mamă a doi copii, în vârstă de 40 de ani, a sărit în apa rece ca gheața într-un loc greu accesibil, pentru a marca ritualul de Bobotează al zonei. Un bărbat, prieten de familie, stătea lângă ea în momentul când aceasta a intrat în apă, urmărind procesul de scufundare, împreună cu rudele femeii, inclusiv soțul și copilul.

Totul s-a întâmplat aproape instantaneu. În câteva secunde, toți cei prezenți și-au dat seama că femeia fusese dusă sub gheață de curentul puternic al râului Oredezh.

Soțul femeii s-a repezit să o salveze pe femeie, încercând să o găsească sub gheață, dar toate încercările lui au fost în zadar. Alți bărbați s-au grăbit și ei să sară în ajutor, dar nu au putut vedea nimic în apa întunecată a râului.

Videoclipul incidentului se află pe You Tube și o arată pe femeie sărind în apă, mai întâi cu picioarele. De obicei, pentru acest ritual de Bobotează, oamenii intră în apă în locații special amenajate, coborând cu grijă, ținându-se de balustradă, cu medicii de urgență și salvamarii în apropiere.

Râul rece a dus imediat trupul femeii sub gheață. Cei care au văzut clipul, îngroziți, au scris ulterior pe rețelele de socializare că apa din râul Oredezh curge cu o viteză de trei metri pe secundă .

Trupul femeii nu a fost găsit până acum. Este greu de spus din ce motiv a murit, dacă s-a înecat sau a avut un vasospasm. Potrivit informațiilor preliminare, femeia a sărit în apă la scurt timp după o baie fierbinte.

Preotul Alexander Asonov, secretarul de presă al diecezei Gatchina, a declarat reporterilor pe 23 ianuarie că ritualul scufundărilor în gheață nu a fost convenit nici cu autoritățile, nici cu biserica.

„A fost o tragedie groaznică. Trist este că în apropiere, la mai puțin de un kilometru distanță, era o gaură în gheață special amenajată, unde polițiștii, salvamarii și paramedicii erau de serviciu. Totuși, acești oameni au decis să facă singuri acest ritual. În râul Oredezh există un curent puternic, foarte periculos', a declarat preotul pentru presa locală.

În fiecare an oficialii bisericii ruse îi îndeamnă pe credincioși să ia apă sfințită din biserici și apoi să o folosească acasă pentru a nu-și risca viața, a mai spus preotul.

Scafandri profesioniști au încercat să găsească cadavrul femeii, deși fără rezultat. Operațiunea de salvare a fost finalizată oficial.

Sursa: pravda.ru

Citeste și:

Poveste cutremurătoare: „Fiul meu aproape a murit din cauza efectelor secundare ale Covid-19'


Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate