O femeie de 23 de ani a murit „brusc” în timp ce făcea fertilizare in vitro. Iată ce complicație rară a făcut

O tânără mamă care urma un tratament de fertilizare in vitro a murit „brusc” din cauza unei complicații extrem de rare. Tânăra în vârstă de 23 de ani din Delhi, India, era sănătoasă atunci când a mers la spital pentru procedura de recoltare a ovulelor.

Medicii spun că inima ei a încetat să mai bată atunci când medicii de fertilitate au încercat să-i recolteze ovulele.

O autopsie a arătat că a murit din cauza unei afecțiuni rare, sindromul de hiperstimulare ovariană. Aceasta afectează una din trei femei care urmează un tratament de fertilizare in vitro, dar mai puțin de unu la sută din cazuri se dovedesc a fi atât de grave.

Hiperovulația se referă la producerea și eliberarea a mai mult de un ovul în timpul unui ciclu menstrual. Hiperovulația poate apărea în mod natural sau poate fi stimulată prin tratamente hormonale în scopul donării de ovule în cadrul reproducerii de către terți.

Medicii spun că era o „tânără sănătoasă” înainte de a începe FIV. A început stimularea ovariană și, după 11 zile, pacienta s-a prezentat la spital pentru recoltarea de ovule.

A fost sedată, iar medicii au început să îi recolteze ovule din ovare cu ajutorul unui ac. Dar, brusc, tensiunea arterială, ritmul cardiac și nivelul de oxigen al pacientei au scăzut, iar medicii nu i-au mai detectat bătăile inimii.

În timpul autopsiei, au descoperit că ovarele ei erau de aproximativ trei ori mai mari decât ar fi trebuit să fie. Experții au concluzionat că pacienta a murit din cauza unui edem pulmonar acut declanșat de sindromul de hiperstimulare ovariană și care a dus la stop cardiac.

„La donatorii de ovule, riscul de deces din cauza sindromului de hiperstimulare ovariană este extrem de rar. Este important să transmitem vestea că acest lucru s-a întâmplat și să semnalăm ancheta privind moartea donatoarei de ovule, astfel încât toți cei care lucrează în sectorul fertilității să poată învăța din ea.

De asemenea, aceasta îi poate face pe specialiștii în fertilitate să reflecteze asupra modului în care consiliază donatorii de ovule cu privire la riscurile implicate”, a declarat Sarah Norcross, director al organizației caritabile pentru fertilitate Progress Educational Trust, pentru Daily Mail.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri