Cum arată fetița căreia i s-au montat genunchi robotizați? Are doar 8 ani

O fetiță de opt ani este foarte fericită după ce a devenit cea mai tânără persoană din lume căreia i s-au montat genunchi robotizați.

Harmonie-Rose Allen și-a pierdut ambele brațe și picioarele deasupra genunchiului când a fost diagnosticată cu meningită la zece luni.

La vârsta de trei ani, i s-au montat membre protetice greoaie care îi limitau mișcările. Dar acum poate să meargă, să stea jos și să se ridice fără ajutor datorită genunchilor ei cu microprocesor.

Aceștia conțin senzori bionici care fac citiri de 100 de ori pe secundă, deschizând o lume de noi oportunități. Potrivit The Sun, Harmonie-Rose, care și-a pierdut și o parte din nas din cauza meningitei, a declarat: „Îmi iubesc noile mele picioare. Pe o scară de la unu la zece, aș spune cu siguranță zece. Când mă așez acum pot să le îndoi. Nu mai trebuie să trag de un fir pentru a le îndoi. Când m-am întors la școală și mi-am văzut prietenii, toți au fost uimiți.”

Tânăra, din Bath, a petrecut o săptămână cu echipa de la Dorset Orthopaedic înainte de a lua Ottobock Kenevo MPK acasă pentru a le testa.

„Este pentru prima dată când are un genunchi, așa că a fost destul de înfricoșător pentru ea la început. Dar când i le-am dus acasă pentru a le încerca, i-au schimbat viața într-o săptămână și a spus: Am nevoie de ele. Este capabilă să meargă, să se simtă confortabil și să arate ca toți ceilalți.

Când stătea jos, trebuia să se dea înapoi pentru că picioarele nu se îndoiau, dar acum stă frumos și grațios. A ajuns să poarte pentru prima dată șosete până la genunchi la școală și colanți”, a declarat mama fetiței, Freya Hall, mai scrie sursa citată.

Ea are o căptușeală de silicon pentru a proteja pielea (vezi poze aici). Proteza are, de asemenea, un șasiu din fibră de carbon și un picior din fibră de carbon.

„Au fost lacrimi și multă mită cu înghețată, dar am putut vedea rapid că are abilitățile necesare, iar determinarea ei este o parte importantă a acestui lucru”, a declarat protezistul ei, Matthew Hughes.

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri