O femeie a trăit cu un vierme de 10 cm în creier

Medicii au parte frecvent de surprize, care mai de care mai neobișnuite…. Însă unele întrec până și imaginația celor mai experimentați, care au văzut destule la viața lor. Precum cea oferită de femeia care avea un vierme viu în creier și nu știa.

sursa foto Dailymail.co.uk

sursa foto: dailymail.co.uk

O tânără în vârstă de 23 de ani, Xiao Yi, din provincia Jiangsu din estul Chinei, suferea cumplit  – de o bună perioadă de timp – de dureri de cap continue. În ciuda tuturor analgezicelor pe care le lua, durerile se încăpățânau să persiste. Așa că, în luna ianuarie a acestui an, femeia a decis să meargă la un spital local pentru a descoperi cauza durerilor atroce de cap care îi alterau calitatea vieții. Până să apuce medicii să înceapă investigațiile amănunțite, fata a suferit o criză epileptiformă și s-a decis transferarea ei la un spital din Nanjing. Printre alte investigații la care a fost supusă, în vederea unei intervenții chirurgicale, i s-a făcut și un test de parazitoze. Care a avut un rezultat pozitiv. Surpriza medicilor a fost una de proporții. „În timpul operației am găsit un vierme cu o lungime de aproximativ zece centimetri. Era alb, având aspectul unui fir de fidea, și era viu. Încă se mișca atunci când a fost extras', a declarat dr. Dai Wei, medicul șef de la Spitalul Gulou din Universitatea Nanjing.

Dr. Dai a afirmat că astfel de infecții sunt cauzate în mare parte de consumul de carne de animale sălbatice, crudă sau incorect și incomplet gătită. „Viermii provin în mod normal din carne crudă, în mare parte din fructele de mare, care conțin o mulțime de paraziți. Uneori ei ajung în creierul unei persoane prin sânge și se dezvoltă acolo', a mai precizat el.

Pacienta le-a recunoscut medicilor că, într-adevăr, în urmă cu circa doi ani, aflată într-o călătorie, a consumat broaște într-un restaurant care nu părea să respecte toate normele de igienă. Postoperatoriu, tânăra primește acum și tratament în spital, medicii susținând că ea se recuperează bine.

Astfel de situații nu sunt chiar izolate în China. Relativ recent, un alt amator de preparate exotice a ajuns la un spital din Suqian, provincia Jiangsu, după ce a suferit dificultăți de respirație timp de câteva luni. Când medicii l-au întrebat despre obiceiurile sale alimentare, bărbatul a spus că îi place să consume raci și melci de râu. Mai mult, a recunoscut că la un moment dat a consumat și o vezică de șarpe. Acesta avea plămânii infestați cu viermi, fiind diagnosticat cu paragonimiasis.

Foto: 123rf, dailymail.co.uk

Citeste și:

ROSUL UNGHIILOR: Tulburare obsesiv compulsivă sau obicei prost?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Povesti adevarate