O destinație care îți taie răsuflarea, Ras Al Khaimah

Amplasat în cea mai nordică parte a Emiratelor Arabe Unite, la doar 45 de minute distanță de Dubai, Ras al-Khaimah devine ușor dar sigur o destinație încântătoare pentru călătorii împătimiți, care vor descoperi uimiți, atracții și experiențe unice în lume. Micul și cochetul emirat se mândrește cu un peisaj tulburător, cu munți maiestuoși, deșerturi întinse cu nisip roșu, plaje și lagune mirifice cu nisip alb.

Worlds-Longest-ZiplineSeparatorVEZI FOTOPOZA (1 / 7)

Ras Al Khaimah a înregistrat 521.085 de vizitatori în perioada ianuarie – iunie 2022, revenind cu succes la nivelul de dinainte de pandemie, cu o creștere de 21% față de aceeași perioadă a anului 2021.
Cu peste 7.000 de ani de istorie, tradiții și cultură fascinante, Ras Al Khaimah promite o experiență arabă autentică și ușor accesibilă. Un paradis al soarelui pe tot parcursul anului, Emiratul are plaje curate, mangrove luxuriante și dune de teracotă, precum și oaze verzi ce par desenate, iar priveliștea dramatică și uluitoare a maiestuoșilor munți Hajjar, cu cel mai înalt vârf montan din Emiratele Arabe Unite – Jebel Jais – unde temperaturile sunt cu aproximativ 10 grade mai mici decât nivelul mării, este tabloul complet al unei aventuri unice.
JEBEL JAIS este o zonă muntoasă cunoscută drept centrul de aventură al Orientului Mijlociu, oferind numeroase oportunități de drumeții și ciclism montan pentru toate nivelurile și vârstele. Muntele găzduiește Jais Adventure Park, o poartă către atracții precum Jais Viewing Deck Park, Jais Flight, cea mai lungă tiroliană din lume, Jais Sky Tour, o serie de șapte tiroliane încântătoare care se întind pe 5 km și Jais Sledder, cea mai lungă plimbare cu bobul din regiune. Aici se află cel mai înalt restaurant din Emiratele Arabe Unite – 1484 by Puro – cu vederi uluitoare ale munților Hajar, o terasă imensă și un serviciu culinar delicios.

MUST DO – în Ras Al Khaimah

  1. Jais Flight este cea mai lungă tiroliană din lume, având 2,83 km. Plutiți de-a lungul vârfurilor de munți crestate și treceți prin râpe adânci cu viteze de până la 150 km/h. Trei minute de aventură plină de adrenalină, la 1680 de metri deasupra Golfului Arabic, și veți avea sentimentul magic al super-eroilor… o dată în viață!
  2. Jais Sky Tour îi duce pe aventurierii curajoși printr-un traseu complex de șase tiroliane, care variază de la doar 337 de metri până la peste 1 km, pentru a experimenta fiorul „zborului' la o viteză medie de 60 km/h. O experiență plină de adrenalină pentru cei care se încumetă. Veți parcurge curbe spectaculoase, în ac de păr, și drumuri abrupte până la cel mai înalt vârf de munte din Emiratele Arabe Unite. Vârful muntos Jebel Jais se înalță la o altitudine impresionantă de 1.934 de metri deasupra Golfului Arabic.
  3. Emiratele Arabe Unite și Ras Al Khaimah au o istorie extraordinară a pescuitului de perle care datează de peste șapte milenii. Arheologii au descoperit că industria perlelor din Ras Al Khaimah prospera încă din secolul al XII-lea. Ras Al Khaimah a fost în trecut unul dintre cele mai aglomerate porturi comerciale din regiune datorită industriei sale de perle. Turiștii se pot îmbarca într-o călătorie fascinantă la bordul unei bărci tradiționale de pescuit de perle și pot afla frânturi de istorie.
  4. Jais Sledder te așază confortabil într-un bob pe o pistă joasă. Veți atinge până la 40 de kilometri pe oră în timp ce coboriți lanțul muntos Hajar, trecând prin zone cu priveliști spectaculoase. Viteza pare amplificată de zece ori pentru că stai atât de aproape de pământ. Călătoria complet controlabilă durează aproximativ opt minute pentru a acoperi 1.840 de metri unde nu lipsesc curbele ondulate și bruște.
  5. Fortul Dhayah, o structură asemănătoare unui castel, aflat în Patrimoniul Mondial UNESCO se găsește în mijlocul munților din nordul Emiratului Ras Al Khaimah. Datează din epoca târzie a bronzului (1600 – 1300 î.Hr.), când localnicii l-au folosit pentru așezare și fortificare. Merită să urcați treptele în zig-zag pentru a fi surprinde în poze cea mai emoționantă imagine.

Mövenpick Resort

Performanța emiratului Ras Al Khaimah în 2022 a fost susținută și de deschiderea mai multor hoteluri și resorturi noi, din lanțuri recunoscute în industria ospitalității pentru calitatea impecabilă a serviciilor, așa cum este și celebrul Mövenpick Resort aflat pe insula Al Marjan, pe un țărm cu nisip auriu.
Mövenpick găzduiește cel mai mare parc acvatic plutitor din Ras Al Khaimah, este format din două clădiri principale conectate cu un pod suspendat aflat la ultimul etaj și oferă:
– 390 camere de hotel
– 14 apartamente pe malul mării și acces la piscină privată
– 14 apartamente pe malul mării, cu terasă privată
– 3 piscine
– Wellness hub cu 4 săli de tratament, sală de sport
– 6 restaurante
– sală de bal de 530 mp
– 4 săli de ședințe / 2 săli flexibile de lucru
– 300m plajă cu nisip
– 200 mp Adventure Club/ loc de joacă în aer liber, facilități și parcul acvatic plutitor.
Mövenpick Resort vine în întâmpinarea familiilor cu copii, oferind pachete extraordinare ce includ camerele cu balconul spre mare, piscine private sau tera­se. Serviciile purtând semnătura Mövenpick au o reputație solidă fiind refu­giul perfect pentru cuplurile care își do­resc o evadare ideală din stresul vieții cotidiene. Despre revenirea rapidă a turismului în Ras Al Khaimah, Raki Phillips, CEO al Autorității de Dezvoltare a Turismului Ras Al Khaimah, a declarat: „Ras A Khaimah este una dintre primele destinații din regiune care a revenit la nivelurile pre-Covid datorită agilității comunității noastre turistice în timpul pandemiei. Acest lucru este cu atât mai remarcabil, având în vedere peisajul economic și geo-politic actual în care ne desfășurăm activitatea, care ne determină să ne concentrăm pe ceea ce este important pentru dezvoltarea pe termen lung: di­ver­sificare, comunitate și durabilitate. Pe măsură ce Ras Al Khaimah continuă să-și extindă oferta turistică, ne așteptăm să avansăm într-un ritm alert, invitând mai mulți vizitatori din întreaga lume să des­co­pere emiratul nostru natural uimitor.'
Emiratul Ras Al Khaimah are o moștenire arheologică impresionantă și o istorie culturală bogată. Această zonă i-a uimit pe călătorii împătimiți prin combinația unică a celor patru peisaje diferite: un tulburător lanț muntos, 64 de km de plaje curate, mangrove, deșert.

Mai multe detalii: visitrasalkhaimah.com sau visitjebeljais.com.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vacanta