O cariera de succes

O cariera de succes

Fiecare dintre noi viseaza sa aiba succes in profesia lui, sa isi atinga obiectivele profesionale si sa aiba cariera la care a visat. Cu toate ca muncim din greu, nu intotdeauna avem succes sau satisfactie profesionala.

Uneori ne explicam realizarile cuiva spunandu-ne: "e omul cuiva" sau "a avut noroc". Este suficient sa asteptam ca succesul sa ne surada? Este suficient sa ne facem munca bine, pentru a evolua in cariera noastra? Uitam foarte des ca oamenii de succes au muncit din greu ca sa ajunga acolo unde sunt in momentul de fata. De obicei nu vedem eforturile lor, vedem numai rezultatul final si ne dorim ceea ce ei au acum.

Care sunt trasaturile oamenilor de succes? In primul rand ei au energie si cred in succes. Sunt increzatori, curajosi, optimisti. Se comporta ca si cum norocul ar fi mereu de partea lor. Dar in loc sa tindem sa ne dezvoltam calitatile si sa ne schimbam comportamentul astfel incat sa devenim oameni de succes, in majoritatea cazurilor presupunem ca succesul in cariera al oamenilor de langa noi se datoreaza unor factori externi.

1. Credeti in succesul propriu. Increderea in sine este esentiala, dar deseori este un element neglijat.Trebuie sa credeti ca succesul este la o aruncatura de bat. Daca dvs. nu credeti in acest lucru, este putin probabil ca altcineva sa creada. Luati o foaie de hartie si schitati cum arata cariera ideala pentru dvs. Puneti la punct un plan care sa fie in fata dvs. in fiecare zi, asezat la vedere. Cum arata cariera la care visati? Va inspira? Inspiratia inseamna motivatie, iar de acolo vine increderea in sine si in propriul succes.

2. Analizati-va aspiratiile si motivatiile. Descoperiti pasii pe care trebuie sa ii faceti pentru a da viata planului de pe hartie. Asa veti incepe sa actionati. De exemplu, daca doriti sa munciti intr-un alt domeniu, ganditi-va: Ce trebuie sa faceti? Aveti nevoie de alte studii suplimentare? Va puteti permite cheltuielile datorate studiilor? Daca faceti aceasta investitie, veti castiga suficienti bani pentru a va recupera cheltuielile?

3. Angajati-va in succesul Dvs. Oamenii de succes spun "eu voi face" in loc de "voi incerca sa fac" sau "poate intr-o zi…" Angajarea in propriul succes are un impact foarte puternic asupra capacitatii decizionale si a increderii in sine. Inainte de toate, hotararea de a avea suces este luata si nu exista cale de intoarcere. Al doilea avantaj al acestei angajari este ca priviti in directia care va va schimba perspectivele si va va da un scop. Angajarea in propriul succes va ofera ceva mai mult: motivatia de a lucra in fiecare zi pentru atingerea obiectvului in care credeti.

4. Planificati. Trasati-va drumul catre succes. Folositi informatiile pe care le-ati adunat. Descompuneti planul in pasi mici si faceti un calendar pentru a usura indeplinirea lui. Stabiliti-va prioritatile si spuneti "da" numai ofertelor care va vor conduce catre succes. Daca va abateti din drum, folositi planul si calendarul pentru a va intoarce din nou catre tinta dvs.

5. Mergeti inainte, indiferent de ce se intampla. Cu siguranta vor exista zile in care nu veti avea starea necesara sa munciti si veti putea considera ca eforturile depuse sunt inutile. Este normal sa va simtiti asa. Drumul catre o cariera de succes este presarat cu suisuri si coborasuri. Nu uitati ca succesul vine la cei care cred in el. Nu este nimic rau in a avea indoieli. Actionati chiar in ciuda acestora. Faceti pasi mici in fiecare zi, indiferent de ce se intampla. Nici un motiv nu este asa de serios pentru a nu avea cariera la care ati visat.

de Alexandra Urseanu, Account Executive – HART Human Resource Consulting
www.consiliereincariera.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Cariera