Esti gata pentru o schimbare?

La invitatia revistei Avantaje, cititoarea Sorina Luca a petrecut cinci zile impreuna cu specialistii nostri pentru o transformare spectaculoasa de atitudine si stil.

Nume: Sorina Luca, 39 ani, Bucuresti, casatorita, are doi baieti de 8 si 14 ani.

Ne-a scris un e-mail in care marturiseste ca si-a pierdut increderea in sine si ca e mereu nemultumita. A vrut o schimbare si a acceptat ajutorul si sfaturile noastre.

Dragi prieteni,
Indraznesc sa va scriu pentru ca va cunosc de zece ani, de cand v-am descoperit si citit pentru prima data, si sa va cer ajutorul. Am sa incep cu o intrebare, daca imi permiteti: Eu MAMBOO? Poate va veti intreba ce legatura are MAMBOO cu ceea ce va voi spune. MAMBOO in varianta tineretului este M-AM-BOSOROGIT. Asa mi s-a adresat in urma cu vreo trei luni un coleg de serviciu. Deunazi, ma intalnesc cu cineva care nu are altceva de facut decat sa-mi zica: "Vai Sorina, ce rau arati!". Colac peste pupaza, cei doi baieti ai mei imi spun: "Mami, tu de ce nu te imbraci mai frumos, mai colorat, mai cool, mai trendy si vezi, mami, la ziua noastra sa nu stai cu noi, ca nu mai esti la moda". Dezarmant si fara drept de apel, nu?
Dar sa nu uit sa ma prezint. Ma numesc Sorina Luca, am 39 de ani, sunt casatorita de 16 ani si am doi copii de 14 ani, respectiv, 8 ani. Apelez la voi cu putina teama, dar cu multa incredere, pentru ca ma aflu intr-o situatie dificila. Am uitat sa ma bucur de lucrurile frumoase, de tot ceea ce ma inconjoara. Sunt nemultumita, mi-am pierdut increderea in mine, refuz iesirile in oras cu familia sau cu prietenele. In acest fel ii ranesc pe toti din jurul meu si nu cred ca este corect. Nu stiu cum as putea sa arat mai bine, sa fiu mai feminina, mai sexy si provocatoare pentru sotul meu, mai cool pentru copiii mei si mai atragatoare pentru cunoscuti. Incercarile mele de a schimba ceva s-au soldat cu esecuri. In plus, acum sunt si in cautarea unei noi slujbe. Acesta este motivul pentru care am indraznit sa apelez la voi. Vreau sa imi recapat increderea in mine, sa ma regasesc si sa-mi redescopar potentialul.

3 zile de consiliere psihologica si coaching
Mariana Carmen Demi, psiholog: "Sorina a uitat sa se bucure de lucrurile frumoase, este nemultumita, si-a pierdut increderea in ea insasi si doreste sa se redefineasca pe mai multe planuri: profesional – cautandu-si un serviciu nou, care sa o implineasca – si relational – dorindu-si sa se simta respectata, valorizata si iubita in relatiile de familie.

Sacou Yokko, 350 lei; Fusta Yokko, 180 lei; Bluza Yokko, 75 lei; Pantofi Otter, 120 lei

La inceput Sorina era orientata pe probleme, pe repetarea neincetata a unei lungi liste de lucruri pe care nu le mai dorea in viata ei, in comportamentul ei fata de ea insasi si fata de ceilalti. Considera ca pentru starile ei de frustrare si nemultumire sunt responsabili cei din jurul ei, pe care ar fi vrut sa-i schimbe pentru a se simti mai bine, iar pe de alta parte, se culpabiliza pentru nerealizarile altor persoane din jur, asumandu-si esecurile acestora. In parteneriatul nostru am ghidat-o catre descoperirea lucrurilor pe care le doreste cu adevarat – in locul acelora pe care stia deja ca nu le mai vrea in viata ei: comportamente noi in locul celor care o apasau, atitudini noi care corespundeau viselor ei de realizare si implinire personala. Astfel, Sorina s-a reorientat catre solutiile acelor probleme listate la inceput, descoperind ca are controlul total asupra propriilor stari si decizii, ca este responsabila doar pentru comportamentele ei si astfel se simte eliberata de vinovatia pe care si-o asumase inutil.

In prima zi, Sorina ne viziteaza la redactie si ne povesteste mai multe despre ce-si doreste. Fiecare sedinta de coaching dureaza aproape doua ore, dupa care Sorina primeste teme pentru acasa. Dupa fiecare sedinta, starea de spirit a Sorinei se imbunatateste vizibil.

De asemenea, Sorina a inceput sa-si defineasca propriile obiective, acestea devenind din ce in ce mai motivante prin anticiparea beneficiilor pe care le anunta realizarea lor. A descoperit care sunt resursele personale de care are nevoie si la care are acces pentru a-si realiza obiectivele: bogata experienta de viata acumulata, nevoia de realizare si implinire personala, nevoia de independenta. Toate acestea au devenit factori de motivare intrinseca pentru demersurile ei de acum incolo."

Mariana Carmen Demi, psiholog si coach
Licentiat al Universitatii Ecologice si Universitatii de Stat Bucuresti;
Formator/Trainer – "Dezvoltare personala" si "Life-Management";
NLP Professional Practitioner (NLP – Programare Neuro-lingvistica) – Coaching si Mediere/Master in formare;
Diploma – Mind Master in colaborare cu Austrian Training Center for NLP;
Specialist Managementul Resurselor Umane;
Specialist Managementul Stresului;
Practician "Tehnica radianta", gradul II.
Poate fi contactata la – tel: 0722.875.699
E-mail: carmen1207us@yahoo.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Cariera