O actriță uriașă a fost arestată acum trei zile

actrita arestata

Chiar dacă toți ne imaginăm că America este cea mai democrată țară din lume, în care orice om are dreptul de a protesta – pașnic, desigur -, se pare că lucrurile nu stau chiar așa. La 81 de ani o actriță uriașă a fost arestată. Jane Fonda a trăit „rușinea' de a fi arestată la Washington, în fața Capitoliului, de forțele de ordine, în timp ce participa la un miting de protest împotriva schimbărilor climatice.

Înfocata activistă a fost acuzată, alături de alți 16 protestatari, că participa la un miting organizat ilegal, fiind totuși eliberată câteva ore mai târziu.

Arestarea a avut loc după ce actrița, o celebritate liberală de la Hollywood, cunoscută de mult timp pentru activism, a anunțat că a planificat să plece din Tinseltown și să se mute la Washington, cel puțin temporar. Motivul? Intenția ei de a petrece cel puțin patru luni în capitala SUA pentru a putea participa la mai multe astfel de mitinguri, inspirată fiind de activista suedeză Greta Thunberg și de recentul ei discurs.

'Vreau să fiu cât mai aproape de epicentrul luptei împotriva schimbărilor climatice', a declarat starul (pe pagina sa oficială) care vineri a „defilat' încătușată în fața  susținătorilor acestei lupte și care i-au strigat de pe margine „Te iubim, Jane!' Se pare că episodul de vineri nu a convins-o pe actriță să renunțe la implicarea în problema climatică, anunțând că va continua să participe, în fiecare vineri, până în luna ianuarie a anului viitor, la toate acțiunile de protest care vor avea loc pentru sprijinirea energiei curate. În fiecare seară de vineri, înaintea începerii protestului, ea va aduce grupuri de experți care, în cadrul unor transmisiuni live, vor explica cetățenilor americani cât de gravă este criza climatică mondială, în încercarea de a-i face să conștientizeze la ce pericol uriaș este expusă umanitatea și viitorul lumii.

Jane Fonda

Jane Fonda are un istoric bogat în calitate de protestatar. Luna trecută ea a avut un discurs dur la greva care a avut loc la Los Angeles, pe aceeași temă care o preocupă, respectiv schimbările climatice. Privind și mai în urmă, în 2016, starul și-a petrecut Ziua Recunoștinței printre protestatarii de la Standing Rock, de data aceea demonstrând împotriva construcției conductei de acces de la Dakota. De asemenea, a sprijinit „Black Panthers', un grup politic radical care avea ca scop furnizarea de patrulele armate cetățenilor, pentru a monitoriza comportamentul poliției și pentru a contesta brutalitatea acesteia în Oakland. Implicarea a mers atât de departe încât i-a gazduit pe fondatorii grupului în propria casă.

În ceea ce îl privește pe contestatul președinte american, Donald Trump, Jane a declarat că, deși se opune politicilor lui, nu îl urăște ca persoană. Mai mult, pare  că îl compătimește. 'Este un bărbat care în copilărie a fost traumatizat de tatăl său și a avut o mamă care nu l-a protejat. De acolo comportamentul și limbajul său…'

Foto: Hepta

Citește și:

Ioana Ginghină vrea să se mute din casa în care a locuit alături de Alexandru Papadopol. Care este motivul?

Documentarul „Harry și Meghan: O călătorie în Africa' se lansează duminica aceasta. Despre ce va fi vorba în material?

Actorul Jeremy Renner, acuzat de fosta soție că a amenințat-o cu moartea: „O vrea dispărută'

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete