Nuntă în Pandemie: mirele și mireasa la o distanță de 1 METRU ȘI JUMĂTATE

În ciuda restricțiilor și a interdicțiilor adunării unor grupuri de persoane, doi tineri australieni s-au putut căsători la sfârșitul săptămânii trecute. Și nu, nu singuri, ci alături de 30 de invitați. Doar că mirele și mireasa au stat la o distanță de 1 metru și jumătate.

Mirii au primit permisiunea chiar din partea poliției. Cazul a stârnit ample controverse, ajungându-se chiar la discuții aprinse pe acest subiect între Opoziție și guvernul condus de Daniel Andrews.

Cum a fost posibil ca acest lucru să se întâmple în condițiile în care măsurile de protecție sunt (sau ar trebui să fie) aspre și de necomentat, fără posibilitatea vreunei derogări? Explicația dată de David Southwich, purtătorul de cuvânt al Poliției de stat australiene este, de asemenea, discutabilă. Și cam de neînțeles în contextul pandemic actual. El a afirmat că cei prezenți la…. fericitul eveniment au pus în aplicare normele de distanțare socială pentru protejarea comunității față de COVID-19, norme care sunt obligatorii pentru toată lumea. Southwich a mai precizat că ofițerii de poliție au spus că petrecerea a fost permisă atâta vreme cât participanții au păstrat cu strictețe distanța de 1,5 m între ei și s-au limitat la formarea de grupuri de câte maxim cinci persoane. Tot din „teren' el a mai primit și informația că cei 30 de nuntași s-au adunat în grup doar o singură dată, cu un singur scop, acela de a realiza „tradiționala' fotografie de grup.

Discuțiile care s-au iscat în spațiul public și au ajuns până la nivel guvernamental sunt pe deplin justificate. Pentru că premierul Australiei, Scott Morrison, tocmai anunțase pe 24 martie că nunțile pot avea loc în prezența a numai cinci persoane (mai restrictiv decât în cazul României, unde este permisă prezența a opt persoane): mirele, mireasa, cei doi martori și preotul care oficiază căsătoria.

„Nu pot exista lacune atunci când vine vorba despre siguranța noastră, iar guvernul Andrews trebuie să explice de ce acest eveniment a fost lăsat să meargă înainte', a spus un reprezentant al Opoziției din Australia.

Legile australiene prevăd ca amenzile pentru nerespectarea măsurilor de distanțare socială să fie de 1652 de dolari pentru persoanele fizice, și de opt ori mai mari pentru întreprinderi. Pe bună dreptate, toți cei care și-au anulat nunțile pentru a respecta legea sunt indignați de modul în care poliția a ales să gestioneze un caz de încălcare flagrantă a acesteia.

foto: 123rf

Citeste și:

Faceti sex!' – Sfaturile celebrului Dr Oz pentru cuplurile izolate la domiciliu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Avantaje.ro