Numele Ducesei de Cornwall, interzis la Buckingham. Motivul este halucinant!

Numele Ducesei de Cornwall, interzis la Buckingham. Motivul este halucinant!

Regina Elisabeta are ultimul cuvânt atunci când vine vorba despre deciziile care se iau la Palatul Buckingham, indiferent despre natura acestora. Așa stau lucrurile și în cazul Camillei Parker-Bowles, nimeni alta decât soția Prințului Charles.

Potrivit unor surse regale, citate de express.co.uk, Suverana Marii Britanii ar fi interzis rostirea numelui Camillei în prezența ei. Mai mult decât atât, aceasta nu are voie nici să folosească titlul de Prințesă de Wales, titlu pe care l-a purtat Prințesa Diana. Motivul acestor măsuri este de-a dreptul halucinant.

Camilla, vinovată de eșecul mariajului lui Charles cu Diana

Charles și Diana au divorțat în 1996, iar un an mai târziu prințesa avea să-și găsească sfârșitul într-un tragic accident de mașină produs la Paris, în care a murit și iubitul ei, milionarul egiptean Dodi Al-Fayed.

La doi ani după moartea Dianei, Charles a început să apară în public alături de Camilla, iar în 2005 cei doi aveau să se căsătorească după ce au primit binecuvântarea Reginei. În prezent, Charles și Camilla fac parte din grupul regal „Firm of Eight' al Majestății Sale.

Acest grup select este format din opt membri ai familiei regale care vor apărea împreună în public pentru a respecta regula personală a Reginei „cineva trebuie să fie văzut pentru a fi crezut'.

Cu toate acestea, se pare că Regina nu a fost niciodată dornică să accepte relația fiului ei cu Camilla din cauza controversei iscate în jurul relației acestora.

Potrivit unei surse regale, se pare că motivul pentru care Regina a luat această decizie incredibilă este legat de faptul că ea a perceput-o pe Camilla întotdeauna ca fiind cea care a distrus căsnicia Prințului Charles cu Prințesa Diana.

După cum scrie Express.co.uk, expertul regal Katie Nicholls a dezvăluit că Regina a fost atât de pornită împotriva Camillei încât a încercat încă de la început să interzică rostirea numelui norei sale în prezența ei.

Într-un documentar difuzat de Channel 5 și intitulat „The Royals at War', aceasta a declarat: „Regina a făcut tot ceea ce i-a stat în putință pentru ca numele Camillei să nu fie menționat în prezența ei. Dacă Regina se referă la Camilla, o face fără să-i rostească numele'.

La rândul ei, Penny Junor, tot expert regal, a declarat recent că „reputația Camillei a fost clar afectată deoarece ea a fost percepută întotdeaun ca fiind cea care a rupt căsătoria regală dintre Charles și Diana'.

Potrivit express.co.uk, care îl citează pe fostul secretar de presă al Reginei, Dickie Arbiter, în calitatea sa de guvernator al suprem al Bisericii Angliei, Regina Elisabeta crede în sfințenia căsătoriei și este foarte dezamăgită atunci când orice căsnicie se încheie abrupt. „Pur și simplu nu a acceptat să vadă cum căsnicia fiului ei s-a destrămat. Practic, nu a putut accepta relația Prințului Charles cu Camilla Parker-Bowles', a declarat Arbiter.

Va fi Camilla regină?

În urma căsătoriei cu Prințul Charles, Camilla a devenit Ducesă de Cornwall. În calitate de soție a Prințului de Wales, titlul Camillei ar fi fost, tehnic vorbind, Prințesă de Wales.

Cu toate acestea, cum pentru foarte mulți oameni regretata Diana a fost încă puternic asociată cu acest titlu special, Ducesa de Cornwall ar fi trebuit la rândul ei să-l poarte deoarece unul dintre celelalte titluri ale Prințului Charles este Duce de Cornwall.

Deși a fost acceptată în cele din urmă ca membră a familiei regale, la Buckingham se vorbește că, atunci când Charles va urca pe tron, Camilla nu va fi denumită „regina' lui. În schimb, se pare că ea va fi cunoscută sub numele de Princess Consort, lucru care se anunțase, de altfel, în momentul căsătoriei celor doi.

Titlul de Princess Consort este un titlu oficial care se acordă soției prințului suveran și poate fi folosit de soția unui rege dacă nu este utilizată denumirea clasică de regină consortă.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete