Nu rata saptamana asta!

Teatru pentru copii, la Timisoara

De Mos Nicolae, copiii au intalnire cu Cenusareasa!

De Mos Nicolae, Teatrul National din Timisoara a pregatit pentru cei mici o noua adaptare dupa celebrul basm al lui Charles Perrault, Cenusareasa, pus in scena de echipa formata din actorii Malina Manovici, Irene Flamann Catalina, Dana Bostan, Iuliana Craescu, Cristian Szekeres, Roberta Popa Ionescu, Adrian Jivan, Paula Maria Frunzetti, Bogdan Spiridon, Ana-Maria Pandele, Sabina Bijan, Mirela Puia (regia), Krisztina Nagy (scenografia), Cari Tibor (muzica), Sorin Batica (coregrafia) și Marius Matesan (concept video).

Premiera spectacolului va avea loc sambata, 4 decembrie, de la ora 19, in Sala Mare a Teatrului National, urmatoarele spectacole fiind programate luni, 6 decembrie, ora 12 si miercuri, 8 decembrie, ora 12.

Sfarsit de saptamana, la Opera

 Crina Zancu in Turandot

Tenorul bulgar Kamen Chanev revine pe scena Operei Nationale Bucuresti vineri, 3 decembrie, cand va interpreta rolul lui Calaf din Turandot, una dintre cele mai recente productii lirice ale teatrului. Tenorul roman Cristian Mogosan, de asemenea invitat, va da viata rolului Pang din creatia semnata de Giacomo Puccini.

Alaturi de cei doi solisti vor urca pe scena artistii Operei Nationale Silvia Sorina Munteanu (Turandot), Crina Zancu (Liù), Marius Bolos (Timur), Florin Simionca (Ping), Hector Lopez (Pong), Florin Diaconescu (Altoum) si Dan Indricau (Mandarinul).

Solistii, corul – pregatit de maestrul Stelian Olariu, corul de copii – coordonat de Vasile Corjos si orchestra ONB vor evolua sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare.

Tenorul bulgar Kamen Chanev a absolvit studiile Academiei de Muzica “Pancho Vladigerov” din Sofia, specializandu-se ulterior la Academia de Muzica din Roma, sub indrumarea maestrului Boris Hristoff. Este laureat al competitiei “Jussi Bjorling” din Suedia. A cantat pe importante scene lirice, printre care se numara Opera de Stat din Viena, Arenele din Verona, Opera de Stat din Praga.

 


Duminica, pe 5 decembrie, un alt artist de talie internationala esteinvitat sa cante in spectacolul La Traviata, de Giuseppe Verdi – Eduard Tumagian.

Acesta si-a construit o cariera importanta cantand pe marile scene ale lumii, printre care se numara: Scala din Milano (debutul sub conducerea muzicala a lui Riccardo Muti), Deutsche Oper din Berlin, Teatro Colon din Buenos-Aires, Covent Garden din Londra, Opera din Paris.

A participat si la numeroase festivaluri lirice, cum ar fi cele de la Salzburg, Lausanne, Oviedo. A efectuat turnee cu Teatrul Scala din Milano in Japonia, a cantat la Carnegie Hall din New York (in Nabucco de Giuseppe Verdi sub bagheta aceluiasi Riccardo Muti).

Eduard Tumagian a avut ocazia sa interpreteze cele mai importante partituri ale repertoriului liric sub bagheta unor dirijori celebri precum Riccardo Muti, Claudio Abbado, Alain Lombard, Nello Santi, Daniel Oren, Mstislav Rostropovici, Gianandrea Gavazzeni.

In 2002, cu ocazia sarbatoririi a saizeci de ani, Eduard Tumagian a fost decorat cu Ordinul National pentru Merit in grad de Comandor.

Lectii de cinema, la Odeon

Structurat pe trei module, noul program, Filmul pe scena, coordonat de Andreea Valean, ofera posibilitatea regizorilor de film sa repete si sa-si prezinte munca unui public dornic sa cunoasca laboratorul unui film.

Primul modul este dedicat regizorilor si scenaristilor consacrati, primul invitat fiind Razvan Radulescu.

Al doilea modul este dedicat regizorilor si scenaristilor debutanti care vor lucra pe scenarii de scurt metraj, iar in al treilea modul Andreea Valean va analiza si deconstrui procesul de casting atat pentru film (televiziune) cat si pentru teatru (dans).

Joi, 2 decembrie, de la ora 20.30, la Sala Studio, va avea loc primul spectacol din cadrul acestui program, intr-o reprezentatie unica. Un spectacol-prezentare a modului de lucru dintre regizor, operator, monteur si 6 tineri actori, selectionati in urma unui casting.

Evenimentul are ca scop introducerea publicului interesat in fascinanta lume din spatele unei productii de film.

Programul serii este coordonat de scenaristul si regizorul Razvan Radulescu si este compus din trei parti: lectura unui fragment din scenariul la care acesta lucreaza momentan, care se filmeaza. Dupa pauza, timp in care se realizeaza un scurt montaj, se proiecteaza pe ecran rezultatul acestei filmari. Seara se incheie cu discutii cu publicul.

Intrarea este libera, in limita locurilor disponibile.

Steve Vai, din nou in Romania!

Steve Vai revine in Romania, alaturi de Evolution Tempo Orchestra, cu un proiect nou, un recital rock-simfonic, creat special pentru publicul de aici.

In deschiderea concertului vor urca pe scena trupele Proconsul (Romania), George Baicea Band si Magnetofono (Italia).

Concertul Steve Vai si Evolution Tempo Orchestra se va desfasura in cadrul celei de-a patra editii ale Festivalului International “Music Contaminations”, festival ce urmareste intensiicarea schimbului cultural romano-italian si se afla sub semnul ecologiei

Mai multe informatii gasesti pe www.inmusica.ro.

 

 

 

Targ de Art’Abilitate

Intre 2 si 3 decembrie, la Sala Constantin Brancusi de la Palatul Parlamentului, poti participa la cea de-a treia editie a Targului de Art’Abilitate, in care sapte organizatii non-guvernamentale sustin ideea de integrare a persoanelor cu dizabilitati prin arta.

Daca inca nu te-ai hotarat ce cadouri sa faci celor dragi sau nu ai inceput cumparaturile de Craciun, poti gasi aici produse unicat, de la decoratiuni de brad, coronite sau felicitari, pana la bijuterii sau vase decorative.

Eevenimentul este organizat de Asociatia Alternativa 2003, iar intrarea este libera.
 

 

 

 

 

Selectie de Catalina Ioancea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri