Nelu Ploieșteanu, moarte chinuitoare. Florin Condurățeanu face declarații sfâșietoare

Nelu Ploieșteanu, moarte chinuitoare. Florin Condurățeanu face declarații sfâșietoare

Moartea lui Nelu Ploieșteanu a produs multă durere familiei și apropiaților săi. Florin Condurățeanu a povestit la Antena Stars ce i-au transmis medicii de la Spitalul Floreasca, locul în care marele cântăreț de muzică lăutărească a fost internat.

Personalul medical a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a-i salva viața lui Nelu Ploieșteanu, însă acesta respira doar cu ajutorul aparatelor. În memoria lui, cunoscutul ziarist i-a dedicat câteva versuri din melodia „Sunt vagabondul vieții mele'.

„Vă pup pe suflet și să-l pupăm pe suflet și pe uriașul lăutar ce s-a ridicat la Cer. Ce boemă, formdibală, fermecătare și deșteaptă avea România la cârciuma din mahala. Fredonau cântecul ăsta (n.r. Sunt vagabondul vieții mele) trei uriași: Ștefan Iordache, Gigi Dinică și Nelu Ploieșteanu.

Cu medicii am vorbit tot timpul și la Antena Stars au fost cele mai veridice știri, din păcate, triste, despre situația lui. Nelu Ploieșteanu era printr-o luptă teribilă ținut în viață doar din aparate', a povestit ziaristul la Antena Stars.

Florin Condurățeanu a mai declarat că medicii și familia artistului tânjeau după o minune, deși plămânii săi erau grav afectați, mai ales din cauza viciului său, fumatul. Toate acestea au culminat cu infecția Covid-19 care a accentuat problemele sale mai vechi, regretatul artist având fibroza pulmonară.

„Medicii se luptau să apară poate o minune la Floreasca. Se spera că un miracol poate va întinde și spre Nelu Ploieșteanu. El, un om extraordinar de modest. Țin minte și acum când în pauzele de la Antena Stars ieșea pe scările holului și fuma câte o țigară.

Țigara aia care i-a nenorocit plămânii, pentru că Nelu Ploieșteanu, când s-a prezentat cu infecția cu COVID-19, avea plămânii făcuți praf, erau măcinați și mestecați cumpliți de o boală: fibroza pulmonară', a mai adăugat omul de televiziune.

Unul dintre plămânii artistului era grav afectat și nu mai funcționa, astfel că odată cu infecția noului virus, acesta nu a putut face față bolii. Deși vestea dispariției sale este una cutremurătoare, familia și apropiații erau pregătiți pentru deznodământul nefericit.

„Când plămânul care trebuie să fie ca un burete de elastic să facă schimb de oxigen, la el era un plămân pietrificat, întărit, care nu-și făcea rolul și peste asta a venit necazul COVID-ului. S-au luptat, dar din păcate resursele lui ajunseseră la 0. Cum poate fi așa o perioadă de păguboasă pentru noi, pentru români?

Într-o lună, cu coasa ei nemernică, urâta cu mantie neagră a secerat vârfuri ale acestei muzici lăutărești, pe Nelu Ploieșteanu, pe Catanga, se luptă și Gabi Luncă cu medicii alături. E o veste tristă, dar din păcate, era anticipată. Doctorii se luptau doar din iubirea pentru un asemenea artist și pentru meseria lor, dar speranțele lor erau 1 cm de noroc', a conchis acesta.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete