A murit scriitorul Augustin Buzura! Avea 78 de ani

Scriitorul Augustin Buzura a murit, luni, la vârsta de 78 de ani. Până acum, nu se cunosc cauzele morții sale, însă cel mai probabil, artistul se confrunta de ceva vreme cu probleme de sănătate.

„Viaţa este unică şi irepetabilă şi nu merită s-o iroseşti luptându-te cu prostia agresivă şi cu cei ce suportă orice mizerie şi umilinţă în loc să spună nu', spunea în urmă cu ceva timp Augustin Buzura.

Cine a fost Augustin Buzura?

Celebrul scriitor Augustin Buzura s-a născut pe data de 22 septembrie 1938, în comuna Berința din județul Maramureș. A urmat liceul la Baia Mare și a absolvit Facultatea de Medicină Generală din Cluj-Napoca (1964), cu specializare în psihiatrie.

De-a lungul vieții sale, Augustin Buzura a fost redactor, secretar general de redacție, redactor-șef al revistei „Tribuna' din Cluj, la care a debutat în 1960. Mai târziu, el a abandonat medicina în favoarea literaturii și a debutat editorial cu volumul de povestiri „Capul Bunei Speranțe' (1963). După încă o culegere de povestiri și nuvele ('De ce zboară vulturul?', 1966) se dedică în exclusivitate romanului, dobândind o rapidă și largă cunoaștere din partea criticii și a publicului.

Augustin Buzura a tradus din literatura germană, maghiară, franceză, spaniolă, poloneză, rusă, chineză, slovenă. De asemenea, a publicat articole, eseuri, interviuri, note în reviste de literatură și cultură din țară și străinătate. Artistul a scris și scenarii de film. Augustin Buzura este membru titular al Academiei Române din martie 1992.

Foto: adevarul.ro, agerpres

Mihaela Tudor

Citește și:

Actrița Carol Lee Scott a murit. Avea 74 de ani și era una dintre cele mai apreciate artiste

Doliu în lumea cinematografiei. Actriţa Stevie Ryan a murit la doar 33 de ani

Dănuț Pușcașu a murit, la 49 de ani. Cunoscutul jurnalist era grav bolnav

Sorin Ovidiu Bălan este în doliu. Tătăl acestuia a murit

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri