A murit Doina Cornea. Fosta disidentă a regimului comunist avea 88 de ani

a murit Doina Cornea

A murit Doina Cornea, cea mai cunoscută disidentă a regimului comunist. Anunţul a fost făcut pe Facebook, vineri dimineaţă, de jurnalistul Dorin Chioţea.

'Doina Cornea, erou si constiință asumată a luptei anticomuniste, a murit în această dimineață. Dumnezeu să o odihnească', a scris Dorin Chioțea.

Doina Cornea a murit în noaptea de joi spre vineri în locuinţa sa din Cluj-Napoca. Fiul acesteia, Leontin Juhasz, a declarat pentru MEDIAFAX că mama lui era bolnavă de mai multă vreme.

Fosta disidentă anticomunistă a luptat pentru respectarea drepturilor și libertăților omului. A difuzat nenumărate proteste  si manifeste de solidaritate prin radio „Europa Liberă', făcând astfel cunoscută opiniei publice internaţionale situaţia din România.

În noiembrie 1987, în timpul revoltei de la Braşov, a răspândit peste 150 de manifeste de solidaritate, împreună cu fiul ei, Leontin, ceea ce a dus la închiderea ei, demers urmat de arestul la domiciliu.

După revoluție, a participat la fondarea Forumului Democrat Antitotalitar din România, iar ulterior a pus bazele Grupului pentru Dialog Social, a Alianței Civice și a Fundației Culturale Memoria. A primit numeroase distincții, iar în 2009 a fost decorată de Regele Mihai.
Sursa foto libertatea.ro
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete