Motivul pentru care Regina Elisabeta poartă mereu perle

Regina Elisabeta a II-a a pozat ca un model profesionist

Indiferent de ocazie, Regina Elisabeta a II-a a fost văzută rar fără bijuteria ei preferată: colierul de perle, iar o scriitoare britanică a dezvăluit motivul pentru care monarhul poartă mereu perle. 

Perlele sunt o tradiție pentru regine de o mie de ani- nu a fost niciodată o regină care să nu poarte perle', Leslie Field, autoarea cărții Bijuteriile Reginei'.

De la piese cu un singur rând la un colier elaborate cu șase rânduri, pe care l-a primit cadou în vizita ei în Qatar, regina are o colecție impresionantă de perle. Totuși, este un colier clasic cu trei rânduri din moștenirea familiei pe care îl poartă cel mai des.

Vezi pozele

 

Potrivit lui Field, dragostea reginei pentru perle a început devreme în viața sa, datorită unei tradiții de familie care a fost inițiată de stră-stră-bunica ei, Regina Victoria.

Dădea fiecărei fiice și nepoate câte o perlă în fiecare an de ziua lor ca până la vârsta de 18 ani să aibă suficiente pentru un colier', spune Leslie, notând că tradiția a fost continuată de tatăl reginei, Regele George al VI-lea, care i-a dat un lanț subțire din platina la care a adăugat două perle la fiecare zi de naștere.

În 1935, cu ocazia cu ocazia nunții sale de argint, bunicul reginei, Regele George al V-lea, i-a dat din nou perle. De data aceasta era un colier cu trei rânduri și sora ei, prințesa Margareta a primit unul cu două rânduri, pe care le-au purtat amândouă la încoronarea părinților în 1937, zâmbind de la balconul Palatului Buckingham în timp ce făceau cu mâna mulțimii.

Regina a purtat perle în ziua nunții sale în 1947, optând pentru un model cu două rânduri, care se crede a fi format din două coliere separate și câteva dintre cele mai vechi perle din colecția ei.

 

Redactat de Ana Maria Niță-Bungrezeanu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete