Motivul pentru care o mamă și-a lăsat fiul autist singur în Bali

Sebastien, acum în vârstă de 26 de ani, și-a petrecut ultimii șase ani trăind independent în Bali. Mama sa, Choo Kah Ying, deși locuiește în Singapore, a luat decizia de a-și lăsa fiul autist non-verbal să se dezvolte în acest paradis tropical. A fost cel mai bun lucru pe care l-a făcut vreodată pentru ea și pentru Sebastien. Iată motivul pentru care a ales acest lucru.

Sebastien s-a bucurat de peisajele superbe din Bali timp de șase ani. La vârsta fragedă de 26 de ani, acest tânăr autist non-verbal a descoperit frumusețea de a trăi independent, înconjurat de asistenți devotați. Iubita lui mamă, Choo Kah Ying, împreună cu partenerul ei, locuiește în Singapore, dar dragostea lor de nezdruncinat și credința nezdruncinată în potențialul lui Sebastien i-au determinat să facă o alegere extraordinară.

În descrierea experienței lui Sebastien ca persoană autistă non-verbală, femeia, care și-a împărtășit opiniile prin articolele sale publicate, subliniază provocările unice ale acestuia în materie de comunicare. Potrivit acesteia, lui Sebastien îi lipsește capacitatea de a conversa, de a se conecta și de a relaționa cu ceilalți într-o manieră convențională. Acest lucru îi ridică obstacole semnificative în ceea ce privește stabilirea de conexiuni și încadrarea în societatea obișnuită, care are adesea cerințe specifice pentru interacțiunea socială.

„A fost probabil cea mai dificilă decizie din viața mea ca mamă și ca ființă umană să mut pe cineva ca fiul meu”, a povestit mama, potrivit Bright Side.

Recunoscând importanța independenței sale, ea a luat decizia de a crea un mediu în care să se dezvolte. „Dacă aș fi rămas cu el, de fiecare dată când lucrurile mergeau prost, ar fi venit mereu alergând spre mine, dar cu asistenții (din Bali)… a ajuns să fie acest tânăr”, a mai spus mama.

La acel moment, Sebastien atinsese deja un nivel de independență care îi permitea să gătească, să împăturească haine și să aibă grijă de el însuși. În timpul unei vacanțe de familie pe o insulă indoneziană senină în 2012, Choo a descoperit că Sebastien își găsea alinarea în natură.

Văzându-l cum devenea calm și liniștit pe malul mării i-a stârnit imaginația ca el să trăiască independent într-un sat conectat la lumea naturală. În ciuda îndoielilor inițiale din partea celor dragi, femeia a continuat să caute locuințe accesibile și asistenți.

Cu toate acestea, călătoria a fost plină de provocări. Inițial, mama a călătorit între Singapore și Bali la fiecare două săptămâni, în timp ce se străduia să aibă încredere deplină în noul aranjament. Pentru a asigura siguranța lui Sebastien, prima vilă în care a locuit a fost dotată cu camere de supraveghere.

choo-kah-yingSeparatorVEZI FOTOPOZA (1 / 4)

Găsirea unor asistenți de încredere s-a dovedit a fi un obstacol semnificativ. Choo a recunoscut dificultatea de a găsi persoane potrivite pentru a-și sprijini fiul, mai scrie sursa citată anterior. De-a lungul anilor, au avut loc schimbări în echipa de asistenți, doar un singur asistent rămânând constant.

Din păcate, unii dintre asistenții care au venit și au plecat nu s-au purtat bine cu Sebastien. În ciuda acestor obstacole, femeia a împărtășit că Sebastien a experimentat vindecarea și creșterea personală de-a lungul timpului petrecut în Bali.

Cu toate acestea, ea a ales să renunțe la aceste așteptări și să îl privească într-o altă lumină. În loc să se aștepte ca el să se adapteze la comportamentul tipic și la normele sociale, ea îl acceptă așa cum este. Mama curajoasă se concentrează acum pe educarea celorlalți cu privire la autism și pe promovarea înțelegerii și acceptării, fără a impune standarde sociale asupra unor persoane ca Sebastien.

„Nu ne așteptăm ca el să vorbească în propoziții. Nu (ne) așteptăm ca el să ne salute mereu sau să spună ceva”, a recunoscut mama.

Foto: Facebook

A apărut ediția de mai a revistei Avantaje. Luna aceasta v-am pregătit materiale interesante, numai bune de savurat dimineața la cafea… În primăvara lui 2023 Avantaje îți este cel mai bun aliat pentru inspirație, informație și entuziasm. Afli lucruri noi sau poate deja știute dar noi te ajutăm să le certifici și să le structurezi. 

Iată o mică parte din cuprinsul ediției:

  • Acidul hialuronic este o super-moleculă pe care o avem cu toții în organism. Ce face acidul hialuronic? Îți spunem noi: are super-puteri: este capabil să amâne procesul de îmbătrânire cutanată.
  • Există superstiții care ne pot schimba viața? Prinși în vârtejul clocotitor al vieții moderne, ignorăm deseori, zeci și zeci de „reguli' ale binelui și răului, un fel de legi nescrise, transmise de secole, din generație în generație și după care se conduce lumea misterioasă a semnelor ascunse.
  • Poveși urâte de pe TINDER: Iată câteva povești, cât se poate de adevărate, cu protagoniști care au avut curajul să se destăinuie despre dezastrul care se poate ascunde în spatele unor întâlniri „match by Tinder'.
  • Ai colegi dificili? Există conflicte la serviciu? Iată cum trebuie să te comporți: micile neînțelegeri sau conflictele pe care le ai la serviciu îți pot face viața un chin. Nu le lăsa să-ți afecteze randamentul și eficiența, ci găsește modalități prin care defectele colegilor să-ți fie utile ție.
  • Cum se face un shooting de copertă? Fără cei patru pioni importanți, niciun shooting nu e relevant. Tiberiu Arsene, Cristian Buca, Mirela Macovei și Alexandra Calafeteanu sunt departe de a fi simpli pioni într-un proiect de imagine: ei sunt adevărații alchimiști care transformă obișnuitul în remarcabil. 

https://magazines.ringier.ro/brands/avantaje/

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate