Motivul pentru care este o decizie bună să faci un copil cât mai târziu

O femeie a avut primul său copil la vârsta de 58 de ani, iar acum aceasta explică motivul pentru care a fost cea mai bună decizie să amâne momentul.

Atunci când Carolyne Ness a fost refuzată în țara sa pentru că era “prea bătrână” la 58 de ani, a decis să meargă în India și să adopte un embrion. Așa a rămas însărcinată și l-a născut pe fiul ei, Javed, prin cezariană în 2017. Astăzi, mămica singură în vârstă de 64 de ani este foarte recunoscătoare pentru experiența sa unică de a fi mamă și explică de ce a deveni mamă într-o etapă mai târzie a vieții a fost benefic pentru ea.

Potrivit Bright Side, chiar dacă este foarte fericită acum, Ness a recunoscut: „Să am un copil chiar înainte de a împlini 60 de ani nu ar fi fost niciodată prima mea opțiune când eram mai tânără”.

Ea a explicat, de asemenea, că a fi o mamă singură a fost „cel mai rău coșmar al ei”, dar a ajuns într-o etapă în care și-a dat seama că timpul îi scapă și că „va regreta” dacă nu va încerca.

Visul lui Carolyn de a deveni mamă a început cu 30 de ani înainte de adopția embrionară. Dar, pe parcursul vieții sale de adult, s-a confruntat cu provocări care au împiedicat-o să își transforme obiectivul de viață în realitate.

„La 30 de ani, am descoperit că aveam probleme de fertilitate”, dar când ea și partenerul ei au început să ia în considerare FIV, relația lor era deja pe punctul de a se încheia, așa că „nu au vrut să aducă un copil în această situație”. După divorț, Ness pur și simplu nu a găsit bărbatul potrivit cu care să aibă un copil. S-a gândit chiar și la adopție, dar a renunțat când și-a dat seama că întregul proces ar putea dura ani de zile, mai scris sursa citată anterior.

Din fericire, cu puțin timp înainte de a împlini 58 de ani, a aflat despre adopția de embrioni, prin care un embrion congelat este adoptat în locul copilului, odată ce acesta s-a născut. Acest proces i-ar permite, de asemenea, lui Carolyn să experimenteze sarcina și nașterea, lucru pe care și-a dorit întotdeauna să îl facă.

Dar, având în vedere că femeile de peste 55 de ani nu sunt eligibile pentru adopția de embrioni în Australia, Carolyn a trebuit să călătorească în India, unde limita de vârstă este de 58 de ani.

Așa a primit Carolyn tratamentul chiar înainte de a împlini 58 de ani. Și chiar dacă își dorea cu adevărat un rezultat pozitiv, nu a vrut să-și facă prea multe speranțe și s-a gândit: “Am făcut tot ce am putut și, dacă așa trebuie să fie, se va întâmpla”.

Odată ce s-a întors acasă, Carolyn a fost în culmea fericirii când testul de sânge i-a confirmat sarcina. Câteva luni mai târziu, ea a dat naștere băiatului ei sănătos, pe nume Javed, care s-a născut prin cezariană. Javed a fost conceput cu ajutorul ovulului unei femei indiene de 21 de ani și a spermei unui donator american.

Chiar dacă este o mamă în vârstă, ea se declară mândră.

„Până la urmă nu am de ce să-mi fie rușine”, a spus femeia, mai scrie sursa citată anterior.

Ea adaugă că Javed, care este acum un copil sănătos de 5 ani, nu a observat că propria lui mamă este mai în vârstă decât mamele prietenilor săi.

Pe de altă parte, Carolyn recunoaște că tot ce spune „este că vrea un tată”. De asemenea, ea recunoaște că a fi o mamă singură este o „luptă”.

carolynSeparatorVEZI FOTOPOZA (1 / 7)

Deși unii au considerat-o „egoistă” pentru că a amânat momentul în care a devenit mamă, Ness crede că acest lucru a fost o binecuvântare atât pentru ea, cât și pentru fiul ei. Ea a precizat că acum are mult mai multă răbdare și maturitate decât în anii tinereții sale.

„Am ajuns să călătoresc în lume și să văd lucruri uimitoare la care multe mame mai tinere trebuie să renunțe mai devreme”, a mai spus fericita mamă.

Din toate aceste motive, Ness nu crede că o femeie în vârstă de 50 de ani este prea bătrână pentru a avea un copil.

De asemenea, ea a împărtășit că faptul de a-l avea pe Javed a fost cea mai bună decizie pe care a luat-o vreodată, deoarece nu își poate imagina cum ar fi arătat viața ei.

„Mai am cel puțin 20 de ani buni în mine pentru a face acest lucru”, a adăugat acesta.

Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Ego.ro
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate