O femeie fără ovare dă naștere în mod miraculos unor gemeni

Medicina fertilității a devenit atât de avansată încât acum creează minuni la propriu. De exemplu, în zilele noastre, o femeie fără ovare sau trompe uterine este pe deplin capabilă să ducă la bun sfârșit o sarcină sănătoasă la termen. Iată povestea lui Shelly Battista, care a fost binecuvântată cu doi copii sănătoși atunci când părea complet imposibil.

La începutul anului 2020, Shelly Battista, care avea 34 de ani la acea vreme, și soțul ei, Robert, erau pentru prima dată părinți ai fetiței lor, Emilia, și se bucurau de viață. Într-o zi, în timp ce alăpta, Shelly a observat o umflătură în sân, dar a crezut că este vorba de un canal de lapte înfundat. Nu avea antecedente de cancer la sân, așa că nu a crezut că este periculos.

După ce nodulul nu a dat semne de ameliorare, Shelly a mers la un control și a primit un diagnostic terifiant: avea cancer de sân triplu negativ cu o mutație care o predispune la alte tipuri de cancer. A aflat, de asemenea, că avea o predispoziție la cancer ovarian, așa că șansele nu erau în favoarea lui Shelly.

Shelly și Robert știau amândoi că își doresc mai mulți copii în viitor. Amândoi au spus: “Tocmai ne începeam viața împreună și am primit această veste șocantă”. Neavând timp de pierdut, Shelly a mers să înceapă imediat tratamentul, dar medicul ei i-a oferit chiar mai multă speranță decât s-ar fi așteptat.

Shelly a fost suficient de norocoasă să o aibă ca medic personal pe Kara Goldman, MD. În calitate de director medical specializat în conservarea fertilității, Dr. Goldman a luat foarte în serios visul cuplului de a avea o familie mai mare și a oferit o soluție. Ea a explicat că, întrucât chimioterapia este toxică pentru ovare, trebuiau să o supună pe Shelly mai întâi unui tratament de fertilitate.

„Am început călătoria ei de conservare a fertilității două zile mai târziu. A început să ia medicamente și, două săptămâni mai târziu, avea 8 embrioni congelați”, a spus medicul, scrie Bright Side. Ceea ce a urmat au fost 12 runde de chimioterapie, o dublă mastectomie și, în cele din urmă, îndepărtarea ambelor ovare și a trompelor uterine, dar Shelly nu mai avea cancer.

shelly-battistaSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 4

La un an după tratamente, Shelly a primit permisiunea de a încerca să rămână din nou însărcinată. Bineînțeles, urma să fie o călătorie foarte diferită față de prima ei călătorie, dar nu imposibilă.

„Ovarele și uterul funcționează foarte independent unul de celălalt. În cazul lui Shelly, pentru că nu avea ovarele care să producă hormoni, am putut să-i furnizăm hormonii necesari pentru sarcină”, a declarat medicul.

Primele două transferuri de embrioni nu au avut succes, dar, așa cum se spune, al treilea a fost cel mai bun. Iar miracolele nu s-au terminat aici. În timpul primei ecografii, Shelly și Robert au aflat că așteptau gemeni, în ciuda faptului că a fost transferat un singur embrion. Medicul le-a explicat că șansele ca acest lucru să se întâmple erau de 1%.

Pe 9 decembrie 2022, la exact 2 ani după ce a fost declarată fără cancer, Shelly a născut două fetițe gemene. După o călătorie atât de dificilă, cuplul a fost în sfârșit fericit.

„Sunt binecuvântată că am avut o echipă medicală care m-a lăsat să militez pentru nevoile mele medicale și pentru viitorul familiei mele. Este un adevărat miracol… Inima mea este foarte plină”, a declarat Shelly.

Foto: Youtube CNN

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete