Motivul pentru care adulții învață mai greu decât copiii

Motivul pentru care adulții învață mai greu decât copiii

După o anumită vârstă, informațiile pe care le primim sunt asimilate mult mai greu și astfel ajungem în punctul în care procesul de învățare se desfășoară cu dificultate.

Dacă primul gând care ne vine în minte referitor la această problemă este acela că adulții învață mai greu pentru că au mai multe griji pe cap și au mai multe responsabilități, de fapt, lucrurile nu stau tocmai așa. Psihologul Alexandru Pleşea este de părere că alta este cauza care îi împiedică pe adulți să învețe cu ușurință.

Motivul pentru care adulții învață mai greu decât copiii

Alexandru Pleșea, cunoscut publicului ca Antrenorul Minţii, consideră că atunci când sunt mici, copiii asimilează mult mai ușor informația și primesc sfaturi fără să stea pe gânduri. Nu același lucru se întâmplă și cu adulții. Aceștia trec prin filtrul gândirii toate informațiile pe care le primesc, având deja format un sistem de valori. Astfel, ei aleg doar informațiile pe care le consideră relevante și care reușesc să le ofere un anumit beneficiu. Filtrând foarte mult informațiile pe care le primesc, ideile de bază ajung cu greutate la ei. Procesul de învățare se desfășoară cu greutate la adulți pentru că aceștia au tot timpul tendința de a face asocieri mentale și emoționale.

Cum se desfășoară procesul de învățare la copii?

La copii, procesul de învățare se realizează cu ajutorul a trei funcții importante:

1.  Emoții , sentimente, trăiri

Acest proces pune foarte mult accentul pe emoție și demonstrează faptul că cei mici memorează mult mai ușor aspectele ce țin de latura sensibilă.

2. Minte, memorie, concentrare

Acesta este un proces dificil, însă este folosit pentru a-i ajuta pe cei mici să își dezvolte abilitățile în această zonă.

3. Mișcări fizice , cele 5 simțuri

Pentru a ușura procesul de învățare, psihologul Andrei Pleșea este de părere că sunt importante văzul și atingerile. Mai mult, informațiile pot fi asimilate prin mecanicitate și imitare.

Cum pot învăța adulții mai ușor?

Adulții pot învăța mai ușor doar revenind la elementele de bază. Mai exact, aceștia trebuie să își amintească de perioada copilăriei și de cum făceau acest lucru atunci.  Mai mult, aceștia trebuie să învețe din nou să se bucure, să pună accentul pe emoție și pe cele cinci simțuri și să facă toate lucrurile care îi relaxează.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Balul de absolvire, prilej de bucurie pentru elevi, cheltuială mare pentru părinți

Iertați-mă… mă pregătesc de serbare!!!

Începe sesiunea specială a Evaluării Naționale. Uite când au loc examenele și ce documente sunt necesare pentru înscriere

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie