Iertați-mă… mă pregătesc de serbare!!!

Iertați-mă... mă pregătesc de serbare!!!

La final de an școlar, copiii sunt cu gândul deja la vacanță. Puțini dintre ei își doresc ca banchetul de sfârșit de an să fie un eveniment fastuos. De regulă, fetele sunt cele se visează prințese în rochițe noi din tul și cu pantofi din lac, cu puțin toc, așa cum au văzut ele la clasele mai mari… pentru mulți din băieți, însă, termenul de banchet, serbare sau petrecere, nu e tocmai un motiv de bucurie.

Oricum ar fi, copiii sunt luați pe sus în acest tăvălug pe sindrofii organizate într-un parteneriat tacit între școală și părinți.

Ideea originală de petrecere de rămas bun până la toamnă a deraiat enorm în ultimii ani. Dacă pentru alte probleme grave ale sistemului de învățământ cum ar profesorii nepregătiți, lecții nepredate, superficialitate în explicațiile de la oră, părinții se fac că nu știu, nu aud, nu văd,  pentru „bairamul' de la sfârșitul școlii, întregul comitet de părinți se mobilizează impecabil. Pe parcursul celor două semestre nu toate lucrurile au funcționat ceas, iar dacă cineva ar deschide capacul unde s-au dosit toate reproșurile, nici profesorii, nici părinții nu ar mai avea motive de sărbătorit, petrecut și dănțuit.

Propunerile pentru petrecerea finalului de an înclud: masă cu trei feluri de mâncare la restaurant pentru copii, părinți și profesori (învățătoare), transportul cu limuzina, rochii de bal pentru fete, frac pentru băieți, deși prichindeii termină ciclul primar, nu Universitatea Cambridge…

Locațiile sunt și ele la mare concurență cu cele pentru organizarea unei nunți fastuoase: Palatul Parlamentului, Palatul Mogoșoaia, la Snagov, la Sinaia, la ballroom.

Confuzia creată între balul de absolvire al facultății sau banchetul de final de liceu cu mini-petrecerea dată cu ocazia sfârșitului unui an școlar este grosieră. Eforturile pentru organizarea acestei sindrofii este uriaș, iar copiii care termină clasa a IV pentru a întra în clasa a V nu au cu adevărat, nevoie de așa ceva.

Florentina Mușat

foto: 123rf

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie