Mortalitate crescută în cazuri Covid-19 din cauza lipsei unei simple vitamine

Mortalitate crescută în cazuri Covid-19 din cauza lipsei unei simple vitamine

Un studiu recent făcut la Madrid pe câteva sute de bolnavi cu COVID-19 a arătat că aproape toţi aveau lipsă de o vitamină în organism.

Este incontestabil că vitamina D joacă un rol important în organism și îndeplinește funcții importante. Un deficit sever de vitamina D duce la deformări osoase severe și dureroase cunoscute sub numele de rahitism la sugari și copii mici și osteomalacie la adulți.

Vitamina D lipsă, boală severă COVID-19

Un studiu de cercetare publicat în Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism a stabilit o legătură între deficiența de vitamina D, anumite boli anterioare și cazurile severe de COVID-19.

Conform studiului, există o mulțime de dovezi că mai multe boli grave netransmisibile sunt asociate cu niveluri scăzute de vitamina D. Aceste comorbidități, împreună cu vitamina D care însoțește adesea deficiență, crește riscul de evenimente severe COVID-19.

Foarte multe studii vorbesc despre efectul benefic al vitaminei D asupra imunităţii, mai ales în contextul pandemiei de coronavirus.

Cercetătorii au descoperit că 82,2% dintre cei 216 pacienți cu coronavirus de la Hospital Universitario Marques de Valdecilla aveau lipsă de vitamina D, scrie agerpres.ro.

Doza zilnică de vitamina D

Ion Alexie, medicul român din Las Vegas spunea la începutul pandemiei că medici din mai multe ţări au sesizat o legătură între carenţa de vitamina D şi infecţia cu coronavirus.

“Vitamina D este o vitamină care este necesară scheletului să fie puternic şi strong. Noi testam pe toată lumea oricând, şi se pare că şi italienii şi francezii, şi am impresia că şi în China au testat, apoi au pus informaţia pe computer care a arătat că cei care aveau deficienţă de vitamina D au avut mortalitate mai mare”, explica dr. Ion Alexie, medic infecţionist la un spital din Las Vegas.

“În mod normal se folosesc 1.000 de unităţi internaţionale (UI) de vitamina D pe zi, aia este doza care ne trebuie, acum eu aş folosi 2.000 de unităţi”, a completat dr. Alexie.

De asemenea, medicul Virgil Musta a recomandat un cocktail de trei vitamine pentru a întări sistemul imunitar: vitamina C, D și zinc.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Avantaje.ro