Mori de apa din Banat

Mori de apa din Banat

Paduri de fag, cascade spectaculoase, bazine cu apa calda, mori arhaice si rafting pe rauri involburate sunt cateva dintre surprizele care te asteapta in calatoria pe vaile din muntii Banatului.

Punctul de plecare in aventura este cunoscuta statiune Baile Herculane, care dispune de suficiente locuri de cazare si care este foarte bine amplasata in cadrul itinerariului nostru. Prima intalnire cu o moara de apa presupune deplasarea, cale de 12 km in amonte de Herculane, pe Valea Cernei, pana la pensiunea Dumbrava.

Langa pensiune, un stalp de marcaj indica drumul spre culmea Muntilor Mehedinti, prin Cheile Tesnei (patru-cinci ore). Poteca urca sustinut circa 25 minute, prin padurea de fag, pana la o platforma. Privelistea se deschide superb atat catre Muntii Cernei, cat si de-a lungul vaii raului cu acelasi nume.

Peisaj spectaculos in Tinutul morilor de apa! Numerosi turisti straini sunt atrasi de trecutul arhaic pe care morile il reprezinta – o comoara pe care ei au pierdut-o de mult… Moara cu ciutura sau, altfel spus, o tehnica veche de cand lumea…

Din acest punct coboram in canionul Cheilor Tesnei si continuam urcusul de-a lungul firului de apa, marginit de pereti uriasi, pe care stau agatati pini de Cerna. In circa 40 de minute ajungem la o micuta moara de apa construita la baza unei cascade. Locul este de un pitoresc cu totul deosebit, iar in caderea de apa cei indrazneti pot face canioning (coborare cu coarda prin apele cascadei).

Baile Herculane Cheile Tesnei – o destinatie ideala pentru cei pasionati de canioning (coborare cu coarda prin apele cascadei)

Tot aici, se vede aninata pe peretele opus poteca pe care patrulau odata granicerii unei stapaniri vremelnice asupra tinutului, cea austro-ungara. Putem cobori pe grohotis pana la moara – dar mare atentie la vipere, caci acesta este teritoriul lor!

Dus-intors, toata excursia dureaza aproximativ trei ore, iar daca vremea este buna, va puteti bucura de peisaje extraordinare. La intoarcere, puteti face o baie reconfortanta in bazinele cu apa calda de la Sapte Izvoare, o statiune localizata la numai 3 km de Herculane.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta