Cipru: Insula iubirii

Conform legendei, Afrodita s-a nascut din spuma marii, intr-un loc de o frumusete neasemuita, cu ape de culoarea turcoazului.

Aici descoperi o lume intreaga. Pentru ca Cipru inseamna plaja racorita de Mediterana, munte impadurit de pini, crang de lamai si de mandarini, podgorii presarate cu maslini, ruine antice si sate cu case din piatra, in care vinul dulce curge precum o discutie cu un prieten drag.

Tara dintre ape
Bine-ai venit in Cipru, o insula plina de legende, care-si "bronzeaza" silueta in soarele mediteranean aproape tot anul. Taramul cu un trecut de poveste a fost revendicat de-a lungul timpului de Alexandru cel Mare si de Cleopatra…

Iar daca tinem cont ca orice om tinde sa devina posesiv in prezenta unor lucruri de o frumusete neasemuita, atunci putem intelege dorinta tuturor celor care si-au dorit de-a lungul timpului sa aiba Ciprul. In fond, Afrodita insasi s-a nascut aici!

Insula zeitei frumusetii este un paradis pentru toti cei pasionati de natura. Primavara, cel putin, Ciprul parca infloreste din mare. Plante, pomi fructiferi si diverse soiuri de flori – toata vegetatia insulei bucura ochiul cu o paleta cromatica vasta si da o aroma delicioasa aerului.

Si ca si cum nu era suficienta doar frumusetea care se vede, Ciprul are si o frumusete interioara, pentru care sta marturie insusi sufletul oamenilor din insula. Iar zambetul cald si ospitalitatea cipriotilor sunt notorii. Si, mai ales, sunt sincere.

Asa ca nu conteaza daca ceea ce cauti e o excursie in familie sau cu prietenii, o evadare romantica din cotidian, sau poate chiar locul in care sa-ti petreci luna de miere; odata ajunsa aici, atmosfera, traditiile, spatiul superb si mai presus de orice liantul a toate acestea – adica insusi sufletul ospitalier al cipriotului de rand – sunt garantia unei vacante de neuitat, indiferent de anotimp.

Generozitatea insularilor ar putea fi rezumata la un singur cuvant, pe care il vei auzi negresit odata ajunsa acolo: kopiaste! ("ia loc langa noi", "mananca si bea cu noi", "esti binevenit").

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta