Monastir, oraşul moscheilor

monastir ok

La malul Mării Mediteraneene, în capătul de sud al Golfului Hammamet, în vârful unui mic promontoriu, se află staţiunea Monastir, una dintre bijuteriile Tunisiei, cu o plajă centrală superba, o fâşie lungă de nisip alb.

Vechea cetate Ribat din oraş a fost unul dintre platourile de filmare ale miniseriilor Iisus din Nazaret şi Monty Pythons Life of Brian.

Moscheea Bourguiba si Medina

Orasul Monastir, locul de naştere al primului preşedinte al Tunisiei independente, Habib Bourguiba, păstrează încă dovada luptei acestuia împotriva colonizării franceze, prin numeroasele situri religioase şi clădiri moderne cu o valoare arhitecturală impresionantă.

Una dintre cele mai importante este Moscheea Bourguiba, construită în 1963 după modelul Moscheii Pacha Hammouda din capitala Tunis, unde sala de rugăciune poate adăposti 1.000 de persoane.

Vizitează şi Medina, ridicată în secolul al XVIII-lea, înconjurată de un zid impunător.

Cetatea Ribat

Ribat este una dintre cele mai vechi cetăţi arabe, construită în anul 796. În sala de rugăciune se găseşte Muzeul Islamic. Acesta găzduieşte o colecţie de monede, bijuterii şi textile.

În apropiere de Ribat, în cimitirul uriaş cu pietre funerare frumos decorate, cel mai apreciat este mormantul lui Sidi el Mazeri, din secolul al XII-lea. În capătul de nord al cimitirului poţi vizita Mausoleul Bourguiba, construit în 1963, ca loc de înmormântare al fostului preşedinte Habib Bourguiba şi al familiei sale.

Alte moschei importante din Monastir sunt Marea Moschee, la sud de Ribat, construită în secolul al IX-lea şi mărită în secolul al XI-lea, Sidi Dhouib Ribat, între Marea Moschee şi Medina, și moscheea Saida.

Vizitează oraşul Monastir din Tunisia şi lasă-te surprins de îmbinarea construcţiilor religioase şi a celor moderne, venite să-i întâmpine pe cei care vor să se distreze pe litoralul Mării Mediterane.

Autor: Geanina Ichim

Early Booking Tunisia

Hotel Prima Life Karawan 3* – de la 199 Eur/pers, transport cu avionul, transferuri, 7 nopşi cazare cu demipensiune, asistenţă turistică, agenţia Kartago Tours  (www.kartagotours.ro), +40 264 504 080

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vacanta