Misterele Insulei Creta

Misterele Insulei Creta

creta

De cum pășești pe insulă, simți misterul care o învăluie. Creta este unică, este cu totul altfel decât celelalte insule grecești, iar lucrul acesta îl vei simți în zonele mai puțin turistice, departe de aglomerația estivală.

Cea mai sudică insulă din Europa te atrage cu satele ascunse în munte, plajele largi, cu nisip fin, golfurile stâncoase, beach barurile și viața de noapte animată.

Cei dornici de mișcare vor putea face drumeții pe munte, sau vor putea practica sporturi nautice, în timp ce persoanele comode pot lenevi pe plajă, cu un cocktail rece sub umbrelă.

Cu asemenea frumuseți, nu este de mirare că un sfert din numărul turiștilor care vizitează Grecia și insulele grecești vin în Creta. Și chiar dacă este „invadată' de turiști, partea de nord-vest a insulei a rămas aproape neatinsă.

Aici, Lefka Ori, sau Muntele Alb, se înalță măreț în mijlocul insulei, iar în satele de munte vei descoperi adevărata viață tradițională grecească.

Pantele line ale muntelui alcătuiesc un peisaj superb: capre și oi merg agale pe drumurile de țară, iar valea este plină de grădini de roșii și castraveți. Vizitează satul Stalos, unde viața curge altfel decât știm noi.

Din livezile de măslini se aude lătratul câinilor, iar în piațeta din centrul satului localnicii stau la umbră, sorb încet din cafea și pun țara la cale. Să nu te mire dacă te vor invita la masă, te vor servi cu un pahar de raki, sau o cafea și îți vor pune întrebări foarte personale.

Dintre cele trei taverne din sat, O Leventis este cea mai bună. Aici vei găsi o terasă simplă din lemn, de unde vei avea o priveliște superbă asupra văii, cu un parfum de cimbru sălbatic, ce vine de pe dealuri și mâncăruri proaspete și delicioase, care te vor face să revii.

Încearcă neapărat Kalitsounia umplute cu ceapă sau brânză, iepurele în sos de lămâie, apaki (șuncă de porc afumată) și vinul casei, alb și foarte parfumat.

Autor: Cătălina Alberti

Ofertă sejur Creta First Minute

http://www.christiantour.ro/vacante/tag_cretavara2014_tara_grecia

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vacanta