Miracole de Crăciun adevărate

Crăciunul este un moment pentru a reuni oameni din toate categoriile sociale. Este vorba de a răspândi bucurie oriunde poți și de a transforma micile detalii în miracole. Dar viața nu merge întotdeauna pe un drum drept și mulți dintre noi au parte de adevărate greutăți.

În acele momente grele sperăm ca ceva sau cineva să schimbe lucrurile. Iată câteva miracole care s-au întâmplat cu adevărat.

Miracole de Crăciun adevărate

Răspunsul lui „Moș Crăciun' la o scrisoare

Este cu adevărat îngrozitor când cineva traversează o perioadă dificilă și nu poate întreține o familie, în special acolo unde există copii. Ei bine, în această situație a fost Rosa Cardenas de Reyes în timpul Crăciunului din anul 2011.

Deoarece soțul ei era șomer o perioadă de timp și nu își puteau permite un Crăciun adevărat, ea a decis să continue tradiția familiei de a trimite scrisori lui Moș Crăciun printr-un balon. A pus-o pe fiica ei să scrie scrisoarea în care să spună ce își dorește de Crăciun, înainte ca aceasta să-și ia rămas bun de la balon.

După cum s-a dovedit, scrisoarea a ajuns în California de Nord. Ziua a aterizat la o fermă aparținând lui Lane Sanderson. Acesta mergea cu un ATV împreună cu fiul său când au dat peste scrisoare.

Ajuns la fermă, a rugat pe cineva să traducă cuvintele, și mai apoi Sanderson a știut exact ce să facă. A sunat familia Reyes și a informat-o pe Rosa că au găsit scrisoarea. Soția lui Lane, Julie, a ieșit cu propria fiică să aleagă haine și o păpușă înainte de a trimite articolele prin poștă familiei Reyes.

Mulțumind familiei, Rosa le-a vorbit intervievatorilor printre lacrimi de bucurie: „Am fost foarte surprinsă. Este ca și cum s-a întâmplat un miracol, un miracol de Crăciun', scrie listverse.com.

O altă minune s-a întâmplat în 2015 în viața unei familii din St. Petersburg, Florida. O fetiță s-a îmbolnăvit la 13 decembrie și ceea ce părea a fi doar o banală viroză s-a transformat într-un coșmar. La câteva zile de la debutul bolii, micuța Gemma a devenit foarte palidă și apoi degetele de la picioare și de la mâini s-au răcit.

Recunoscând gravitatea situației, părinții și-au dus fiica la camera de urgență. Din păcate, Gemma a intrat în stop cardiac, forțând medicii să efectueze manevre de resuscitare. După 45 de minute grele, inima Gemmei a început să bată din nou singură. Medicii au descris întregul eveniment ca fiind un miracol.

Primul Război Mondial a fost un conflict violent, sângeros. Potrivit unor estimări, a luat viețile a peste 20 de milioane de oameni și a rănit alte 20 de milioane în cei patru ani. Dar ce legătură are asta cu miracolele de Crăciun?

„Marele Război', așa cum era numit la acea vreme, s-a întâmplat ceva cu totul special în primul său an. În timp ce soldații s-au ucis între ei multe luni la rând, aceștia s-au oprit în ziua de Crăciun 1914.

Nu pentru că vreun lider sau politician ar fi comandat o încetare a focului, ci pentru că soldații de pe teren aveau nevoie de un pic de bucurie. În acea dimineață, s-au auzit cuvintele „Crăciun fericit'. Nu a fost de la colegii lor soldați, ci de la pământul nimănui, spațiul dintre tranșee.

Soldații germani trecuseră câmpul pentru a se întâlni cu dușmanii lor. Desigur, soldații aliați se temeau că este o capcană. Dar văzând cealaltă parte neînarmată, soldații aliați și-au salutat dușmanii. Ei au cântat colinde, au făcut schimb de cadouri cu țigări și budincă și chiar au jucat un joc de fotbal. Să vedem un astfel de spirit în mijlocul suferinței ne inspiră pe toți să fim mai buni în viață. Cel puțin, asta este ceea ce putem spera.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate