Minune de Crăciun pentru Michael Schumacher – Fostul pilot de Formula 1 merge la 5 ani de la accident

În decembrie se împlinesc cinci ani de la teribilul accident suferit de campionul mondial al Formulei 1, Michael Schumacher, pe o pârtie de schi din Alpii Francezi.

Deși purta cască de protecție, aceasta s-a spart în momentul impactului, iar fostul pilot de Formula 1 s-a lovit puternic la cap. Michael Schumacher a fost la un pas șă-și piardă viața, iar medicii l-au operat pe creier și au decis să îi protejeze activitatea creierului printr-o comă indusă.

În anul 2014, fostul pilot de Formula 1 a fost scos din coma indusă, iar de atunci starea lui de sănătate este în continuare una delicată.

Au trecut cinci ani în care nimeni nu i-a dat nicio șansă de supraviețuire. Cei care l-au vizitat de-a lungul timpului au mărturisit că nu se mai poate mișca și că fostul pilot de Formula 1 poate muri oricând, mai ales dacă va suferi o infecție.

La începutul acestei luni, fostul manager a lui Michael Schumacher, Wili Weber, a dezvăluit faptul că fostul pilot nu-și va mai reveni niciodată și că și-a luat adio de la bunul lui prieten:
După o lungă perioadă de tristețe, am reușit să îi pun capăt. Am închis acest capitol. Dacă nu aș fi făcut asta, probabil că aș fi înnebunit. Am avut cea mai bună și plină de succes perioada împreună. Am stat alături 20 de ani, la bine și la greu. Dar am ajuns în punctul în care nu ne mai controlăm singuri soarta', a mărturisit Weber.

Un arhiepiscop german, Georg Ganswein, l-a vizitat și el pe Michael Schumacher şi a oferit presei detalii despre starea de sănătate a fostului campion de Formula 1: Am stat în faţa lui, l-am ţinut de mâini şi l-am privit. S-a mai împlinit la faţă. Simte că e înconjurat de oameni care-l iubesc, care ţin la el şi care slavă Domnului ţin curioşii departe. În rugăciunile mele îl includ mereu pe Michael Schumacher şi pe familia sa', a spus Georg Ganswein, potrivit presei internaţionale.

Există, cu adevărat, miracole de Crăciun?

Potrivit Daily Mail, Schumacher “nu ar fi, de fapt, țintuit la pat și că nu este ținut artificial în viață. Nu este intubat, dar primește asistență medicală sporită. Se estimează că familia lui Michael plătește 50.000 de lire sterline pe săptămână'.

Ultimele informații spun că Michael Schumacher trăiește alături de familie și de apropiați în corpul principal al casei pe care o deține în Elveția.

Zvonurile cum că ar fi fost mutat într-un corp separat, cu echipament medical specializat sau într-un spital din Elveția sunt false”, scriu jurnaliștii englezi.

 

Iulia Sandu

Foto: hepta.ro

 

Vezi si:

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete