Milionara de frumusețe

milionara de frumusete

Mădălina Batia este o creatoare româncă de parfumuri şi cosmetice naturale, inspirate din medicina africană veche de mii de ani și care şi-a construit de una singură o afacere de succes tocmai la capătul lumii, în Africa de Sud.

milionara de frumusete

Născută şi crescută în Bucureşti într-o familie de pedagogi pasionaţi de literatură, îndrăgostită de muzică şi absolventă a Liceului de artă Dinu Lipatti, Mădălina Batia recunoaşte că plecarea din ţară, în 2006, a fost o provocare: de a-şi alege un alt loc în viaţă începând cu o afacere bazată pe o altă pasiune de-a ei şi modelându-şi cu totul altfel viitorul.

„Mi-am dorit să fac cu totul altceva decât se aşteptau alţii

Mizând tot ce avea pe drumul către o margine de Pământ absolut necunoscută, apoi cu îndrăzneala aproape nebunească de a face ceva nou, a reuşit în câţiva ani să construiască un imperiu în miniatură, pornind o afacere cu… frumuseţe. „Când am plecat, nu mă gândeam la pornirea unei întreprinderi cu parfumerie şi cosmetice naturale şi cu atât mai puţin la succesul de astăzi.

Am plecat pur și simplu în speranța că îmi voi putea folosi energia pentru a crea ceva pozitiv și folositor mie, dar şi celor din jur. Partenerul meu de viață este din Cape Town și asta a ajutat mult fiindcă am beneficiat de experiența lui locală și cea de afaceri pentru a mă integra într-o altă lume şi altă societate și  pentru a începe să fac exact ceea ce mi-a plăcut și am vrut, povesteşte Mădălina.

Opt ani de muncă fără o zi de pauză sau de vacanţă

Afacerea Mădălinei a  pornit la un an după ce a aterizat la Cape Town, când a cumpărat o formulă originală de săpun natural creată de un chimist african în 1997 şi a pornit să facă săpunurile şi să extindă gama de produse, pentru ca acum, cele 230 de mărci diferite create de ea să aibă vânzări de peste patru milioane de euro, doar în zona africană.

„Am preluat Wild Olive African Artisans la 29 de ani, pas cu pas am diversificat produsele şi am reușit să demonstrez, acum, la 37 de ani, că o investiție înțeleaptă poate aduce un ritm de vânzări în creștere de până la 60% anual. Fabrică circa 30.000 de produse lunar, iar jumătate din vânzările anuale sunt la comandă pentru mari branduri de pe tot globul: hoteluri, SPA-uri, galerii de artă, către clienți particulari, familii de rang înalt sau către primul și singurul magazin stand alone pe care îl avem în București.

Dar nu cred că e elegant să însumăm totul la valoarea pe care cineva, fie și o companie, o are în buzunar. Important este că putem avea absolut tot ce e mai bun pe piață în materie de tehnologie, materiale și educație pentru specialiștii noștri.

„Parfumurile 100% naturale sunt o încercare creativă de vârf

milionara de frumusete 2

Toate rețetele sunt create de mine, fără excepție, în mare parte inspirate din medicina străveche africană, din ingrediente pure, naturale și organice care aduc proprietăți aromaterapeutice și din cele bine cunoscute ale uleiurilor esenţiale rare cum sunt: shea, marula, argan, baobab, manketi, pepenele de Kalahari ori cartoful african.

Am creat unturi de corp, uleiuri parfumate de baie, loțiuni, creme, săpun şi produse pentru îngrijirea părului și a feței, cu accent pe menținerea naturală a tinereții și a frumuseții, dar şi parfumuri naturale.

Toate sunt lucrate manual, pentru că vreau un nivel de calitate excepțional și acesta poate fi atins numai de un artizan specializat. Până și parfumurile noastre sunt 100% naturale și nu foarte mulți parfumieri au curajul să pună pe raft un asemenea produs pentru că vorbim de un domeniu extrem de complex.

Gamele au nume cu tentă latină, fie după o zonă, precum Flora Capensis, fie dedicate unor persoane, cum sunt parfumurile Rosaria, create pentru Gwen Fagan şi grădina ei de fynbos sau Florae, dedicată Reginei  Maria a României și pasiunii ei pentru flori, însă sunt și game care au denumiri ale unor specii fantasmagorice, imaginate de mine, care nu există în realitate, cum sunt Vetiveria Citrata sau Plantifolia Lignosa.

Râde când o întrebi de unde timp pentru toate acestea: „Eu lucrez de lunea până duminică, fără excepție, încontinuu, de opt ani: mă ocup de creaţie, de formule, de concepte, iar din când în când mai apuc să şi sculptez – o altă pasiune tainică a mea. Asta înseamnă, poate, că sunt o pasionată a acestei combinaţii superbe de știință și artă care este meseria mea, dar şi că sunt o norocoasă tocmai pentru că exact această pasiune mă încarcă de energie.

 

Autor: Adrian Cîlțan

Foto: wildolive.eu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Povesti adevarate