Mihaela Spiridonescu, antrenoarea de viață sănătoasă

mihaela spiridonescu

O problemă medicală pe care a rezolvat-o singură i-a schimbat drumul unei braşovence care a devenit una dintre cele mai de succes antrenoare de viaţă sănătoasă din ţară.

Viaţa Mihaelei Spiridonescu ar fi putut arăta ca o linie dreaptă, simplu de parcurs de la un capăt la altul. Însă, nu, viaţa ei s-a izbit la un moment dat, pe la 30 de ani, de un obstacol şi linia nu a mai rămas dreaptă.

Boala mi-a schimbat viața


A pornit să facă un viraj brusc, să caute altă direcţie, să experimenteze şi să devină, pe rând, abruptă ori fascinantă sau întortocheată. Văzând-o pe Mihaela, o femeie frumoasă, cu linii desenate delicat şi ochii mari, zâmbitori, m-am întrebat ce a însemnat această alegere pentru ea. Dacă a fost frumos, dificil, provocator, dacă a fost doar o întâmplare a vieţii ori, poate, un semn al destinului?

O sarcină cu probleme

„Sunt un om liber şi fericit, antrenoare de viață sănătoasă, autoare a cărții «IMUN la nefericire» și antreprenoare de 11 ani. Am urmat o facultate tehnică, Industria Lemnului, făcând cu pasiune proiectare de mobilier și design interior câțiva ani, dar nu aceasta era calea mea.

În jurul vârstei de 30 de ani, am avut probleme grave de sănătate, apărute în urma stilului alimentar haotic, combinat cu stres, oboseală, epuizare şi la care medicina alopată nu mi-a dat soluții; după vreo cinci ani de chin, m-am decis să caut singură soluțiile. Așa am început, acum aproape 11 ani, să cercetez, să experimentez şi să trăiesc din ce în ce mai mult și mai plenar viața în armonie, prin reîntoarcerea la natură, la naturaleţe, la simplitate, echilibru și întreg.

De atunci, merg pe această cale cu pasiune enormă, studiind continuu modul în care putem fi liberi, sănătoși și fericiți și le împărtășesc și celor din jurul meu din ceea ce sunt și din ceea ce fac, pentru că – ştim cu toţii şi trebuie să recunoaştem – este o mare nevoie de repere autentice în această societate aiurită în care trăim și care generează doar iluzii', spune Mihaela.

Fire energică, liberă, băieţoasă de mică, mereu cu dorinţa de a experimenta lucruri noi, Mihaela a decis, după absolvirea facultăţii, după câţiva ani de lucrat ca designer şi cei doi ani de după naşterea fiicei sale, să abordeze antreprenoriatul şi a înființat propria companie de decorațiuni şi organizări de evenimente.

Dar problema ei de sănătate era deja prezentă de câţiva ani şi tânăra mămică nu reuşea să găsească nicio soluţie de vindecare: „Problemele de sănătate s-au declanşat în 2000, anul în care l-am cunoscut şi pe fostul meu soț Răzvan. Aveam căderi de calciu foarte urâte, combinate cu crize biliare ce necesitau intervenția ambulanței.

Am început investigațiile: medicul de familie, analize, specialiști… Am mers pe mâna medicinei alopate cu încredere și naivitate în același timp (crezând că sunt specialiști în domeniul lor, așa cum eu eram în domeniul meu) şi au urmat câțiva ani de investigații, monitorizare şi terapii, dar îmbunătățirile erau superficiale și de moment, iar starea mea generală de sănătate și energia erau departe de cele dorite.

În 2002 am rămas însărcinată cu fiica mea Meda, iar sarcina am dus-o foarte greu din cauza dezechilibrelor: aveam perioade în care mă simțeam foarte bine, aveam energie și făceam multe lucruri, dar nu aveam control asupra vieții mele pentru că în orice moment putea să apară o criză care
să mă destabilizeze'.

Alimentaţie şi arte marţiale

După şase ani de luptă fără efect cu boala şi de întrebări la care medicii nu-i ofereau nici un răspuns concret, Mihaela a simţit că trebuie să facă o schimbare mai profundă în viața ei şi a decis, după cum spune, să-şi ia soarta în propriile mâini și să cerceteze singură cauzele dezechilibrelor sale interioare:

„Stilul alimentar începusem să-l echilibrez cât de cât, de când am rămas însărcinată, cu gândul la binele copilului și al nostru, eliminând treptat din lista de cumpărături sosurile, dulciurile, semipreparatele și orientându-mă din ce în ce mai mult către legume, verdețuri și fructe, preparate naturale.

Apoi, căutările m-au îndreptat către științe și arte chineze, străvechi, de la trofologie – care este știința combinării corecte a alimentelor – până la taoism, Tai Chi și Qi Gong – arte marțiale interne, pe care le și predau de vreo nouă ani –, iar rezultatele erau din ce în ce mai vizibile în starea mea de sănătate și bunăstare interioară, astfel încât cei din jurul meu au început să mă întrebe ce fac, mai ales că știau ce probleme am avut.

mihaela spiridonescu practica alpinism

Am urmat şi o Școală de Feng Shui Tradițional, care a completat designul interior cu echilibrarea energetică a spațiilor prin formă, culoare și sunet, prin studii care au la bază informații verificate de-a lungul a 6000 de ani, calcule matematice, măsurători exacte cu busola, cunoștințe de proiectare a spațiilor, dar și intuiție, talent și dăruire în combinarea lor.

Tot pe atunci, am obținut gradele I și II în Reiki Tradițional şi am urmat Taiyin – arta modelării feminine –, în care cu bucurie și drag m-am regăsit în multe aspecte ale feminității mele şi, foarte curând, am conceput primul curs cu șase module, care a avut succes, din care apoi am derivat, în funcție de necesități, seminarii, ateliere sau alte cursuri.

Pe mine acupunctura și fitoterapia m-au echilibrat excepțional în planul energetic și fizic, combinarea corectă a alimentelor a dus la alcalinizarea foarte rapidă a organismului fizic, introducerea de hrană vie în proporție din ce în ce mai mare a dus la aport de energie vie din ce în ce mai ridicat.

Stilul de viață sănătos abordat holistic pe cele patru inteligențe (fizică, mentală, emoțională și spirituală), nu este o modă sau un moft. Este modelul pe care-l avem înscris în ADN și pe care avem datoria să-l scoatem la lumină, manifestându-ne astfel la adevăratul nostru potențial.

Abordez simplu și foarte practic tot ceea ce fac, pentru că este important ca oamenii cărora mă adresez să înțeleagă, să aplice și să se bucure de rezultate, iar toate experienţele mele de antrenoare de viaţă sănătoasă le-am cuprins în prima carte pe care am scris-o: «IMUN la nefericire», care este foarte bine primită și apreciată de publicul conștient și doritor de o viață de calitate.

Acum lucrez la o a doua carte, pentru manageri și antreprenori, şi sunt implicată voluntar în diverse proiecte pentru copii, de la implementarea unui nou meniu trofologic la grădinița Medei – meniu de care părinții sunt încântați – până la proiecte pentru elevi de școală gimnazială și liceu, despre obiceiuri sănătoase, mișcare şi respirație şi de la proiectul de training gratuit, în parteneriat cu Crucea Roșie Brașov, la organizarea taberei de vară «Autentic», la Săcărâmb, în Apuseni.'

mihaela spiridonescu 1

O evoluţie continuuă

Mihaela se simte împlinită și fericită, alături de fiica ei şi de omul care i-a cucerit inima şi mărturiseşte că, pentru ea, familia este spațiul sacru în care te regăsești alături de cei dragi.

„Descopăr pasiuni noi, cum ar fi tradițiile și meșteșugurile strămoșești, care de fapt sunt reconectări la esența noastră. Trăiesc în ritm cu Universul și descopăr astfel cu bucurie, de la an la an, noi orizonturi, noi provocări. Evoluția noastră se oprește doar atunci când noi alegem să facem asta. Şi nu există limite de manifestare decât cele impuse de noi înșine, iar dacă ele sunt, aparent, impuse din exterior, asta se întâmplă cu acceptul nostru', adaugă zâmbind fermecător Mihaela, nonconformista antrenoare de viaţă sănătoasă.

Autor: Adrian Cîlțan

Foto: arhiva personală a Mihaelei Spiridonescu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povestile voastre