Laura Călin, afaceri din respectul pentru natură

Laura Călin, economist de profesie, s-a aventurat în lumea antreprenoriatului cu proiectele V for Vintage și V for Verde și mai nou e Yoga Girl la Yoga City. 

  • Toata activitatea ta de pâna acum sta sub semnul ecologiei, al respectului pentru natura, pentru lucrurile esențiale ale vieții. De unde vine pasiunea pentru natura și wellbeing?


Cred în sanatatea lucrurilor din jurul meu, în bucuria de a trai constient si responsabil. Asta am observat de când eram mica, din familie. Educația și viața în general nu au facut decât sa-mi confirme si sa-mi întareasca aceste credințe. Suntem suma alegerilor noastre si încurajez alegerile sanatoase, fie ca vorbim de stil de viață, de alimentație sau de design.

  • Povestește-ne despre parcursul tau profesional și ceea ce te motiveaza sa continui și sa evoluezi în acest plan. 

Sunt genul de persoana care se entuziasmeaza în fața unei provocari, înca din facultate mi-am dorit sa încep un business al meu. Am ales ASE pentru
prestigiul și reputația ei în Capitala, însa imediat am realizat ca eu sunt cea care își deseneaza cariera, eu sunt cea care are puterea de a alege ce vrea sa faca pentru tot restul vieții și nu calendarul de cursuri afișat la avizier.

PR și V for Vintage, dar și ASE au în comun un singur cuvânt: management. Ca sa poți demara un proiect antreprenorial sanatos e important sa fii un bun manager pentru ca vei gestiona atât resurse umane, cât și materiale. Organizarea unui eveniment, precum V for Vintage, implica management pe foarte multe planuri și acțiuni de PR integrate: de la gestiunea contactelor media la redactarea materialelor de comunicare și activari de BTL.

Sunt un Doer, îmi place sa fac lucrurile sa se întâmple, sa prinda viață de la o idee.

  • Ai o silueta de silfida. Ce te ajuta sa te menții astfel? Dieta, yoga, exercițiile fizice? Povestește-ne despre stilul tau de viață.

Practic yoga în fiecare zi, de pe vremea când aceasta era privita cu reticență, am dezvoltat inclusiv un proiect care educa si informeaza despre tot ceea ce înseamna yoga – Yoga City. Sunt vegetariana de opt ani si recent am eliminat glutenul din dieta.

Educația alimentară a venit si cu o cercetare si educare a spiritului, doar asa am reusit sa renunț la obiceiurile nocive si sa ma organizez; spre exemplu, am învățat sa iau lucrurile asa cum sunt si sa accept ca nu pot controla totul. Si aceasta liniste mentala îmi face viața mai frumoasa.

  • V for Vintage e noua ta pasiune, dar și un business. Cum reușești sa transformi pasiunea într-o afacere care sa funcționeze?

targul v for vintage

V for Vintage ajunge în toamna la ediția cu numarul 19, îl organizam de 9 ani. A pornit din pasiune, un proiect antreprenorial care mixeaza doua din marile mele iubiri: designul contemporan si vintage-ul autentic. Cu fiecare ediție a crescut, devenind un eveniment cu tradiție, un pionier pe nisa lui, un loc în care facem schimb de know-how, un social event care ne încurajeaza sa luam pulsul industriei si un sharing hub de tendințe.

Bineînțeles, pentru ca V for Vintage sa ajunga ceea ce este astazi, era nevoie ca eu si echipa, pentru ca nu-mi pot asuma acest merit singura, sa devenim motoarele schimbarii si transformarii. Am crescut odata cu proiectul.

V for Vintage însumeaza pasiunile noastre: design românesc contemporan, vintage autentic, o zi petrecuta cu prietenii într-o galerie de arta sau la un brunch în care se discuta de la ultimile tendințe în moda pâna la evenimentele socio-economice ale societății în care traim. Pasiunea nu cunoaște limite. Nici culturale, nici sociale, nici geografice. Atâta timp cât îți urmezi pasiunea si îi dedici timp si energie, lucrurile se întâmpla.

  • Cine sunt oamenii carora le datorezi evoluția ta profesionala și personala? 

Mindset-ul de antreprenor îl am din familie. Si, de-a lungul timpului, am avut grija sa ma înconjor de oameni de la care sa am ce învăța si alaturi de care sa ma formez. Simt ca am ce învăța de la aproape fiecare interacțiune atâta timp când sunt atenta la cei din jur si îmi observ gândurile si reacțiile.

  • Care au fost cele mai dificile momente de pâna acum? Dar cele care și-au adus cea mai mare împlinire?

Din cele mai dificile momente mi-am învățat cele mai bune lecții. Dificil mi-a fost sa nu ma fac pe deplin înțeleasă, să îmi doresc prea multe lucruri
într-un timp prea scurt, sa vreau sa controlez lucrurile.

  • Care este stilul tau vestimentar?

Am un stil minimalist cu un twist, feminin si relaxat în acelasi timp. Îmi place sa descopar designeri români, sa le îmbrac piesele si sa completez o ținuta cu o bijuterie, curea sau geanta vintage. Sursa mea de shopping este târgul V for Vintage, care aduna peste 100 de designeri români si circa 10 colecționari de vintage autentic.

  • Familia – cea de acasa, de la Târgu Jiu, familia de aici, de la București. 

Familia de la Târgu Jiu m-a înzestrat cu multa încredere în mine, cu forță, asa cum îmi zice tata. Familia din Bucuresti e formata din mulți prieteni si
este un sprijin permanent pentru viața de zi cu zi.

  • Cinci cuvinte care te descriu cel mai bine.

laura calin

Curioasa. Deschisa. Ambițioasa. Amuzanta. Feminina.

  • Cum a fost la ședința foto?

O echipa grozava careia îi mulțumesc pentru styling, fotografie, make up si hair si tot vibe-ul pozitiv pe care l-am simțit pe durata ședinței foto. Am încercat pentrui prima data stiluri care erau noi pentru mine, am experimentat lucruri noi.

Cred ca în toate pozele am zâmbit, cum sa nu zâmbesti când toți din spatele camerei îți zâmbeau? M-am simțit natural în fața camerei, sunt obisnuita sa pozez, fac asta destul de des pentru blogul personal, lauracalin.ro

A consemnat: Daniela Palade Teodorescu

Foto: Tiberiu Arsene

Ținuta: AEP JEWELRY, rochie Alexandra Calafeteanu,

Make-up: Ana Cucută, Hair: Alina Dobranici (Keune)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povestile voastre