Mihaela Rădulescu: ‘Felix nu a leșinat în timpul zborului…’

Felix si Mihaela

Este numit Cel mai rapid om de pe planetă, singurul care a depășit viteza sunetului. Felix Baumgartner, iubitul Mihaelei Rădulescu nu a pierdut nicio secundă controlul căderii în gol… din stratosferă.


În toamna lui 2012 un austriac cu ștate vechi în sportul extrem, a uimit lumea cu o săritură care părea imposibilă. Împotriva firii. Decizia lui Felix Baumgartner de a sări de acolo de unde niciun muritor nu îndrăznise până atunci îi încolțise cu ceva ani în urmă. Mai avea nevoie de o pregătire suplimentară și un sponsor care să creadă în șansele de reușită. Imaginați-vă ce s-ar fi putut întâmpla dacă acea aventură se sfârșea tragic!

Cu o echipă întreagă de profesioniști în spate, Felix Baumgartner a urcat într-un balon umplut cu heliu până în stratosferă. Apoi s-a îmbarcat într-o capsulă etanșă, din care a sărit în gol de la altitudinea de 39,045 km. Imediat ce și-a dat drumul din capsulă, la puțin timp, corpul lui a depășit viteza sunetului, aparatele înregistrând 1342,8 km pe oră. Aceasta este cea mai mare viteză cu care s-a deplasat un om fără un vehicul.

Din filmările pe care întreg mapamondul le-a văzut s-a observat clar cum trupul lui Felix aflat în cădere liberă intră în derivă. Am întrebat-o pe Mihaela Rădulescu dacă iubitul ei chiar a leșinat în timpul acestei căderi:

“Nu, nici vorbă. Felix nu a leșinat și nu și-a pierdut nicio clipă controlul. Rotirile acelea pe care le vedeți în înregistrări sunt o reacție normală la intrarea în atmosfera pământului. Trebuie să știți că Felix s-a antrenat doi ani pentru a învăța cum să se redreseze din acea cădere. În plus, are experiență ca skydiver, dar și un psihic cum n-am văzut la nimeni…”

Nemaipomenita călătorie a lui Felix spre pământ a durat 9 minute și 9 secunde în total, din care aproape 5 minute corpul lui s-a aflat în cădere liberă.

Autor: Florentina Mușat

Sursă foto: Libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete