Mihaela Rădulescu: ‘Felix nu a leșinat în timpul zborului…’

Saritura lui Felix Baumgartner din stratosfera

Felix si Mihaela

Este numit Cel mai rapid om de pe planetă, singurul care a depășit viteza sunetului. Felix Baumgartner, iubitul Mihaelei Rădulescu nu a pierdut nicio secundă controlul căderii în gol… din stratosferă.

În toamna lui 2012 un austriac cu ștate vechi în sportul extrem, a uimit lumea cu o săritură care părea imposibilă. Împotriva firii. Decizia lui Felix Baumgartner de a sări de acolo de unde niciun muritor nu îndrăznise până atunci îi încolțise cu ceva ani în urmă. Mai avea nevoie de o pregătire suplimentară și un sponsor care să creadă în șansele de reușită. Imaginați-vă ce s-ar fi putut întâmpla dacă acea aventură se sfârșea tragic!

Cu o echipă întreagă de profesioniști în spate, Felix Baumgartner a urcat într-un balon umplut cu heliu până în stratosferă. Apoi s-a îmbarcat într-o capsulă etanșă, din care a sărit în gol de la altitudinea de 39,045 km. Imediat ce și-a dat drumul din capsulă, la puțin timp, corpul lui a depășit viteza sunetului, aparatele înregistrând 1342,8 km pe oră. Aceasta este cea mai mare viteză cu care s-a deplasat un om fără un vehicul.

Din filmările pe care întreg mapamondul le-a văzut s-a observat clar cum trupul lui Felix aflat în cădere liberă intră în derivă. Am întrebat-o pe Mihaela Rădulescu dacă iubitul ei chiar a leșinat în timpul acestei căderi:

“Nu, nici vorbă. Felix nu a leșinat și nu și-a pierdut nicio clipă controlul. Rotirile acelea pe care le vedeți în înregistrări sunt o reacție normală la intrarea în atmosfera pământului. Trebuie să știți că Felix s-a antrenat doi ani pentru a învăța cum să se redreseze din acea cădere. În plus, are experiență ca skydiver, dar și un psihic cum n-am văzut la nimeni…”

Nemaipomenita călătorie a lui Felix spre pământ a durat 9 minute și 9 secunde în total, din care aproape 5 minute corpul lui s-a aflat în cădere liberă.

Autor: Florentina Mușat

Sursă foto: Libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete